Latvija mīkstina sociālās distancēšanās prasības

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗрители в кинозале
Зрители в кинозале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. augusta Latvijā pulcēties ārpustelpu pasākumos un sēdēt kopā atļauts līdz 3000 cilvēku.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. No 1. augusta Latvijā stājušies spēkā ierobežojumu mīkstinājumi, kuri iepriekš tika ieviesti ar mērķi nepieļaut Covid-19 izplatību.

Latvijas valdība kopā ar Veselības ministriju izstrādāja grozījumus, saskaņā ar kuriem turpmāk muzejos, bibliotēkās, kultūras centros, izstāžu zālēs, atvērtās estrādēs, teātros, koncertzālēs un ārpustelpās vairs nebūs spēkā prasība par 4 kvadrātmetru platības nodrošināšanu vienam cilvēkam.

Taču tikai ar nosacījumu, ka skatītājiem tiek piešķirtas fiksētas sēdvietas. Turklāt divi cilvēki, kuri nedzīvo vienā mājsaimniecībā, tagad drīkst sēdēt blakus viens otram.

Ja personas ir vienas mājsaimniecības locekļi, viņi drīkst sēdēt pa četriem cilvēkiem.

Taču starp diviem vai četriem kaimiņu krēsliem vienalga ir jābūt uzstādītai aizsargbarjerai vai jābūt viena metra distancei.

Telpās ar platību līdz 1000 kvadrātmetriem drīkst pulcēties līdz 250 cilvēkiem. Telpās ar lielāku plātību – līdz 500 cilvēkiem. Ārpustelpās pieļaujama pulcēšanās līdz 3000 cilvēku.

Informācija par visiem pasākumu apmeklētājiem tiks saglabāta datubāzē, lai Slimību profilakses un kontroles centrs varētu jebkurā brīdī iegūt visu nepieciešamo informāciju.

Ziņu lente
0