Šaripovs: Latvija tuvojas fašismam, ja Rīgā aizliegts runāt dzimtajā valodā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīga attīstījusies, pateicoties daudzvalodībai un dažādībai, bet tagad tuvojas fašisma laikiem, ja daudznacionālajā pilsētā aizliegts runāt dzimtajā valodā, paziņoja Latvijas Krievu savienības valdes loceklis Aleksejs Šaripovs.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Partijas "Latvijas Krievu savienība" priekšvēlēšanu plakāts Rīgā radījis sašutumu latviešu vidū Twitter tīklā. Lasītāji sašutuši par to, ka plakātā ir uzraksts krievu valodā.

Skumji, ka Rīgā sastopama tāda retorika, jo Latvijas galvaspilsēta panākusi uzplaukumu tieši uz dažādu tautību pārstāvju sadraudzības rēķina, atzīmēja Latvijas Antinacistu komitejas priekšsēdētājs, Latvijas Krievu savienības valdes loceklis Aleksejs Šaripovs.

"Latvijā ir aptuveni 30% nelatviešu, bet Rīgā viņu ir vairāk nekā puse. Galvaspilsēta tradicionāli ir bijusi, ir un būs daudznacionāla pilsēta, te slēpjas tās skaistums un spēks. Ja pastaigāt pa Rīgas ielām, redzams, kā dažādas paaudzes un tautības atstājušas savas pēdas pilsētas vēsturē," Šaripovs teica Sputnik Latvija.

Viņš uzskata, ka Rīga attīstījusies tieši pateicoties daudzvalodībai, dažādām balsīm un nacionālajai sadraudzībai, bet tagad tuvojas fašisma laikiem, kad daudznacionālā pilsētā aizliegts runāt dzimtajā valodā.

"Vispirms cieta izglītība, tagad nonācis līdz publiskiem aicinājumiem divās valodās. Plakātā taču ir uzraksts arī latviski, bet krievu valodā tas dublēts, pārtulkots pilsētā dzīvojošajiem cilvēkiem – tā ir tradicionāla starptautiska prakse," atzīmēja Šaripovs.

Партия Русский союз Латвии - Sputnik Latvija
"Sātanisti": krievu partijas priekšvēlēšanu plakāts pārbiedējis latviešus

Diskusija, kas izvērsās sociālajos tīklos, liecina, ka daļa Latvijas sabiedrības nav gatava sniegt roku saviem kaimiņiem un tuviniekiem, uzsvēra Sputnik sarunbiedrs.

"Tādi izteikumi tiek izmantoti, lai priekšvēlēšanu kampaņas laikā izspēlētu nacionālo kārti. Rīgas domes vēlēšanas nav politiskas, drīzāk gan saimnieciskas. Rīdziniekiem ir jāievēl cilvēki, kuri spēj sarežģītā situācijā glābt pilsētu no krīzes, bet situācija pāriet politiskā un ideoloģiskā plaknē," konstatēja Šaripovs.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas ieplānotas 29. augustā. Latvijas Krievu savienība pirmo reizi septiņu gadu laikā piedalās vēlēšanās galvaspilsētā. LKS saraksta līderis Rīgā ir ilggadējais partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs. 

Ziņu lente
0