Latvijas Veselības ministrija iztērēs 180 tūkstošus eiro bērnu izpētei

© Pixabay / Regenwolke0Дети в детском саду
Дети в детском саду - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījums skars bērnus vecumā no pieciem līdz sešiem gadiem; Veselības ministrija vēlas noskaidrot viņu uztura paradumus, fizisko aktivitāti un ķermeņa masas indeksu.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Latvijas Veselības ministrija pasūtījusi 180 tūkstošus vērtu pētījumu, lai izpētītu uztura paradumus, fiziskās aktivitātes daudzumu un ķermeņa masas indeksu bērniem vecumā no pieciem līdz sešiem gadiem, raksta jauns.lv ar atsauci uz Iepirkumu uzraudzības biroju.

Глава Совета по фискальной дисциплине Инна Штейнбука - Sputnik Latvija
Parādu slogs gulsies uz bērniem: Latvijas MK iesaka mazināt apetīti

Zināms, ka konkursa ietvaros tika saņemts tikai viens piedāvājums no aģentūras SKDS, kura ir gatava izpildīt darbu par 179 741 eiro. Pētījums notiks Eiropas Sociālā fonda "Izaugsme un nodarbinātība" programmas ietvaros.

Iepriekš ziņots, ka Latvijas Veselības ministrija var samazināt slimnīcās pieejamo pakalpojumu klāstu nakts stundās. Runa ir tikai par atsevišķām medicīnas iestādēm, tuvākajā laikā ministrija veiks pārrunas ar tām.

Pēc veselības ministres Ilzes Viņķeles sacītā, revīzijas mērķis ir nevis slēgt slimnīcas, bet gan novērtēt un izanalizēt konkrēta reģiona vajadzības un sniegt kvalitatīvus un vajadzīgus pakalpojumus.

Ministrija neplāno slēgt veselības aprūpes iestādes, tomēr noteikts, kādi ārsti konkrētajā pilsētā būs pieejami dienā vai vakarā, taču, iespējams, nebūs pieejami naktī. Ja šīs pilsētas iedzīvotājam būs nepieciešama atbilstoša ārsta palīdzība naktī, viņš tiks nogādāts iestādē, kas šādu pakalpojumu sniedz.

Ziņu lente
0