Seši jauni Covid-19 gadījumi Latvijā: SPKC meklē kontaktus lietotnē un nelasa anketas

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasТестирование на COVID-19
Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš pandēmijas sākuma Latvijā veikti 186 975 koronavīrusa izmeklējumi, fiksēti 1203 inficētie, izveseļojušies 1045, miris 31 cilvēks.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 1752 koronavīrusa izmeklētāji, fiksēti seši jauni inficēšanās gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

SPKC vēsta, ka trīs inficētie kontaktējušies ar citiem saslimušajiem, viens atgriezies no ārzemēm, viens kontaktējies ar ārvalstnieku, par vēl vienu inficēto informācija tiek pārbaudīta.

Kopš pandēmijas sākuma Latvijā veikti 186 975 koronavīrusa izmeklējumi, fiksēti 1203 inficētie, izveseļojušies 1045, miris 31 cilvēks.

Pēdējās diennakts laikā neviens Covid-19 pacients nav nogādāts slimnīcā. Stacionāri ārstējas divi pacienti, abiem slimības forma ir vidēji smaga. Pēc ārstēšanās no slimnīcām izrakstīti 188 Covid-19 pacienti.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs paziņoja, ka katrs piektais Covid-19 gadījums Latvijā ir ievests, un nepatīkamākais ir tas, ka atbraucēji inficē ne tikai ģimeni, bet arī draugus. Labā ziņa – infekcijas izplatība pagaidām tiek izsekota.

Тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
Latvijā diennakts laikā reģistrēts viens jauns Covid-19 gadījums

Tāpat Perevoščikovs informēja, ka šonedēļ kompetentās iestādes pirmo reizi izmantojušas mobilo lietotni "Apturi COVID" saslimušā kontaktu izsekošanai. Anketas, ko aizpilda iebraucēji, SPKC vēl ne reizi nav izmantojis.

Aizvadītajā nedēļā Covid-19 izplatība pasaulē bija visaugstākā kopš pandēmijas sākuma, Eiropā tā pieaugusi par 20%. Tomēr Latvijā saslimstība patlaban ir stabili zema, norādīja speciālists.

11. martā Pasaules veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Jaunākie dati liecina, ka pasaulē fiksēti jau vairāk nekā 14,7 miljoni infekcijas gadījumu, miruši vairāk nekā 612 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0