Pavļuts iesniedza sūdzību pret Iesalnieku publikācijas pret LGBT dēļ

© Foto : pixabayДевушка на берегу с радужным платком
Девушка на берегу с радужным платком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jānis Iesalnieks ir pārkāpis ne vien Saeimas deputātu ētikas kodeksu, bet arī Krimināllikuma 150. pantu par sociālā naida kurināšanu, uzskata Daniels Pavļuts.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" vadītājs Daniels Pavļuts vērsās pie Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ar lūgumu sniegt savu vērtējumu Saeimas deputāta Jāņa Iesalnieka (VL-TB/LNNK) publikācijai Twitter vietnē.

Iesalnieks 13. jūlijā padalījās svešā publikācijā, kurai klāt bija pievienota bilde ar pārsvītrotu varavīksni un uzrakstu: "No LGBT brīva zona".

​(Tiesa, viņš precizēja, ka labāk būtu izmantot vārdus "No LGBT ideoloģijas brīva zona").

​Pēc Pavļuta domām, vizuāli uzraksts attēlā Iesalnieka blogā izskatās kā uzraksts "judenfrei" – "no ebrejiem brīva zona": uzraksts, kuru fašisti pielietoja, lai apzīmētu teritorijas, no kurām tika izvesti un pēcāk nogalināti ebreji.

Tādējādi, šis izteiciens rada naida kurināšanu attiecībā pret noteiktu sociālu grupu – LGBT Latvijā. Pēc Pavļuta domām, tas pārkāpj ne vien Saeimas deputātu ētikas kodeksu, bet arī Krimināllikuma 150. pantu par sociālā naida kurināšanu.

Pavļuts aicināja Saeimas komisiju kompetences ietvaros izvērtēt Iesalnieka rīcību no ētiskā viedokļa.

Iesalnieks atbildēja, ka attēla pārpublicēšana nenozīmē uzreiz 100% atbalstu tam, kas tajā ir uzrakstīts.

​Rīgas vēlēšanu gaidās Nacionālā bloka pārstāvji jau ne pirmo reizi pauž nodomu pasargāt rīdziniekus un Latvijas iedzīvotājus no LGBT pārstāvjiem. Piemēram, pagājušajā nedēļā Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars paziņoja, ka rīdziniekiem būs jāizvēlas – vai Rīga kļūs par praidu, 9. maija vai 18. novembra pilsētu. Atbildes kārtā bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka Dzintaram līdzīgi politiķi ir "sliktāki par koronavīrusu".

Ziņu lente
0