Latvijas dzelzceļš turpina izpārdot īpašumus: tiks izsolītas 13 lokomotīves

© Sputnik / Sergey MelkonovВывеска "Латвийская железная дорога"
Вывеска Латвийская железная дорога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kravu apgrozījuma lejupslīdes apstākļos "Latvijas dzelzceļš" pārskata biznesa procesus un atbrīvojas no liekajiem aktīviem.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. "Latvijas dzelzceļš" plāno pārdot izsolē 13 lokomotīves. Kopējā starta cena – 878 846 eiro, liecina oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis publicētā informācija.

Latvijas dzelzceļš pārdos izsolē 13 lokomotīves no sērijas "M62" (padomju kravu un pasažieru lokomotīve, izstrādāta 1965. gadā un ražota Luganskas lokomotīvju rūpnīcā no 1965. gada).

Самолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Pēkšņā un pāragrā nāvē". Par Latvijas ekonomikas galveno nozaru likteni

Deviņu lokmotīvju sākuma cena, kas tiks pārdotas izsolē sastāda 47 780 eiro, divām starta cena ir 51 913 eiro, vēl divām – 124 720 eiro.

Bez tam "Latvijas dzelzceļš" pārdos izsolē divas sērijas "2M62" lokomotīves (M62 variants ar divām sekcijām, tika ražotas no 1976. gada), kuru starta cena nav noteikta.

Astoņas lokomotīves М62 tiks pārdotas izsolē 17. augustā, bet pārējās piecas lokomotīves "М62" un divas lokomotīves "2М62" – 18. augustā.

Līdz 6. augustam izsolēs pārdodamo kustamo īpašumu būs iespējams apskatīt SIA "LDz Ritošā sastāva serviss" teritorijā Rēzeknē.

Ja dalībai izsolē reģistrēsies tikai viens dalībnieks, izsole nenotiks, īpašums tiks pārdots par sākuma cenu.

Iepriekš vēstīts, ka pērn "Latvijas dzelzceļa" apgrozījums saruka par 7,5% salīdzinājumā ar 2018. gadu, sastādot 337,645 miljonus eiro. Koncerna zaudējumi sastādīja 9,328 miljonus eiro, salīdzinājumā ar peļņu 14,408 miljonu eiro apmērā, kas tika gūta gadu iepriekš.

Pērn pa dzelzceļu tika pārvadāti 41,49 milj. tonnu kravu – par 7,77 milj. tonnu, jeb 15,8% mazāk nekā 2018. gadā. "Latvijas dzelzceļa" kravu plūsmas lielāko daļu sastāda partneri no Krievijas – 70,4% no visiem pārvadājumiem.

Латвийская железная дорога - Sputnik Latvija
Nav skaidrs, kāpēc Latvija pati atsakās no tranzīta: situāciju LDz apsprieda Saeimā

"Latvijas Dzelzceļa" ienākumi šogad sarukuši tik lielā mērā, ka nesedz izdevumus. Tāpēc izņēmums finansiālā līdzsvara nodrošināšanas labad pieprasa piešķirt no valsts budžeta 25 milj. eiro. vēl 15,8 milj. eiro nepieciešami sabiedriskā transporta pakalpojumu izdevumu kompensācijai, informēja LDz.

"Latvijas Dzelzceļš" pārskatījis arī plānoto un uzsākto projektu īstenošanas iespējas, kas tiek finansēti no ES struktūrfondiem. Kompānija nolēmusi atteikties no dzelzceļa elektrifikācijas projekta. To bija plānots īstenot saiknē ar Daugavpils stacijas pieņemšanas parka un tā piebraucamo ceļu attīstības projektu.

Tāpat "Latvijas Dzelzceļš" informēja, ka līdz šī gada beigām tiks atlaisti 1500 darbinieki – ceturtā daļa uzņēmuma personāla.

LDz atbrīvojas arī no nevajadzīga nekustamā īpašuma. Piemēram, jūlija sākumā tika izsludināta izsole, kurā bija plānots pārdot 46 automašīnas. Maija vidū tika izsludināta izsole Jelgavas ceha brigāžu atpūtas nama pārdošanai.

Tāpat, pārskatot biznesa stratēģiju, uzņēmums sācis palielināt nomas maksu par tam piederošajiem zemes gabaliem, ko iznomā ražotāji.

Ziņu lente
0