Jauns Covid-19 uzliesmojums Latvijā: inficējušies vēl 13 cilvēki

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasПроведение анализа на коронавирус
Проведение анализа на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komunicēšana ar ārzemniekiem un braucieni uz ārzemēm: Latvijas SPKC cenšas izmeklēt jaunos Covid-19 inficēšanās gadījumus.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Saskaņā ar Latvija Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informāciju, aizritējušajā diennaktī valstī tika veikti 1715 testi un atklāti 13 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

Kopējais ar koronavīrusu inficēto skaits valstī ir sasniedzis 1154. Kopumā ir veikti 163 769 izmeklējumi, 1019 cilvēki ir izveseļojušies, 30 miruši.

Slimnīcās turpina ārstēties 4 pacienti ar Covid-19 diagnozi. Viens no viņiem atrodas smagā stāvoklī. Visā epidēmijas laikā no stacionāriem tika izrakstīti 182 pacienti.

Tiek ziņots, ka divi inficētie pacienti atgriezās Latvijā no Spānijas un Krievijas. Vēl pieci kontaktējuši ar inficētajiem, divi cilvēki kontaktējuši ar ārzemnieku.

Tāpat ir zināms, ka Covid-19 tika apstiprināts Rēzeknes Olimpiskā centra "Restart" viesim. Viņš ieradies no Vācijas, vēsta Tvnet.lv.

Rēzeknes domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs ziņo, ka viesnīcas vadība uzzinājusi par to, ka Vācijas pilsonis ir inficēts ar koronavīrusu, jau otrdien, 7. jūlijā. Viņu nekavējoties izolēja karantīnā.

Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Palielināts izmeklējumu skaits: valstī krasi pieaudzis Covid-19 gadījumu skaits

Viesnīcas personāls, kurš kontaktēja ar inficēto, tika nosūtīts mājas pašizolācijā.

Pati viesnīca nav slēgta. Visas telpas ir dezinficētas.

Atgādināsim, ka divas dienas pēc kārtas Latvijā tika reģistrēts pa 7 jauniem Covid-19 inficēšanās gadījumiem dienā. Otrdien, 7. jūlijā, preses konferences laikā SPKC teica, ka tik straujš inficēto skaita pieaugums varētu būt saistīts ar komunicēšanu un ar restorānu "Aqua Luna" un "Riviera" apmeklēšanu.

Arī trešdien, 8. jūlijā, eksperti atkal ziņoja, ka divi jauni inficēšanās gadījumi var būt saistīti ar restorāna "Aqua Luna" apmeklēšanu. Taču SPKC uzsvēra, ka grasās izpētīt situāciju cītīgāk.

Ziņu lente
0