Dombrovskis izskaidroja, kur slēpjas manevru jēga saistībā ar RT aizliegšanu Latvijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas aicinājumi Eiropas partneriem sekot tās piemēram un aizliegt RT telekanālu translāciju, visdrīzāk, paliks bez atbildes, uzskata deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Latvijā ar lielu pompozumu aizliegta Russia Tod ay translācija. Kāpēc un kādas tam būs sekas – centās noskaidrot Saeimas deputāts no partijas "Saskaņa" Vjačeslavs Dombrovskis.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Latvijā aizliedz kanālu RT

Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome 30. jūnijā paziņoja par septiņu RT telekanālu translācijas aizliegumu Latvijā sakarā ar to, ka tie it kā pieder mediju grupas "Rossija segodņa" ģenerāldirektoram Dmitrijam Kiseļovam, pret kuru ir ieviestas Eiropas Savienības sankcijas. Tika aizliegti telekanāli RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV.

Komentējot regulatora lēmumu, Dombrovskis atzīmēja, ka Latvijā RT auditorija nemaz nav tik liela, taču translāciju aizliedza ļoti pompozi un ar sajūsmu. Pēc politiķa domām, šāda soļa rezultāts būs nekāds.

"Ja jūs uzskatāt kaut kādu kanālu par "propagandu", neobjektīvu utt., tad labākā reakcija ir vienaldzība, ignorēšana," uzrakstīja Dombrovskis savā Facebook lapā. Izvēloties aktīvas cīņas un aizliegumu ceļu, jūs vai nu paceļat oponentu līdz savam līmenim, vai arī nolaižaties līdz viņa līmenim. Bet ja pati vara nav ļoti populāra, tad ar šādu soli tā tikai un vienīgi uzsildīs interesi par aizlieguma objektu.

Tālāk, Latvijas regulators – NEPLP – aicina visu Eiropas valstu regulatorus aizliegt RT savai auditorijai. Jādomā, ka tas arī ir patiesais šo manevru stratēģiskais mērķis. Acīmredzot, no tā daži politiķi un daļa sabiedrības gūs zināmu morālu gandarījumu.

Tāpēc ir otrs jautājums: vai citas Eiropas valstis sekos mūsu politiķu aicinājumam? Es personīgi par to šaubos. Eiropas politiķu raksturīgā īpašība – mazvērtības kompleksa trūkums, un spējas domāt pāris soļus uz priekšu. Pieņemsim, ka viņi aizliegs šo "ārkārtīgi populāro telekanālu" savās valstīs. Visticamāk, sekos Krievijas puses atbildes reakcija. Piemēram, tiks padzīts BBC krievu dienesta Maskavas birojs. Un tā tālāk. Kā jūs domājat, vai britus stipri biedē RT "milzīgā ietekme" viņu teritorijā? Viņi uzskata sava BBC krievu dienestu par neefektīvu? Diez vai.

Tad kāds ir šī soļa prognozējamais stāvoklis? labākajā gadījumā nulles efekts Latvijas informācijas telpā. Tuvu nullei efekts Eiropā. Lieku reizi izraisīt austrumu kaimiņa dusmas. Kā mazi bērni…"

Ziņu lente
0