Aptauja: daudzi Latvijas iedzīvotāji neuzskata, ka dzīve Rīgā dāvātu priekšrocības

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица в Старой Риге
Улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptauja Latvijas iedzīvotāju vidū parādījusi, ka aizvien lielāks skaits cilvēku nesaskata priekšrocības dzīvē galvaspilsētā vai neredz starpību starp dzīvi galvaspilsētā un citviet valstī.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Aizvien lielāks skaits cilvēku nesaskata īpašas priekšrocības dzīvē galvaspilsētā – par to liecina aptauja, ko organizēja sabiedriskās domas pētījumu aģentūra SKDS, vēsta jauns.lv.

Aptauja notikusi 2020. gadā. Tajā respondenti tika lūgti pastāstīt, vai dzīve Rīgā ir labāka nekā citviet Latvijā. Uz jautājumu apstiprinoši atbildējuši 56% aptaujāto valsts iedzīvotāju, 24% uzsvēra, ka dzīve Rīgā ir daudz labāka, bet 32% atbildēja – ka vien nedaudz labāka.

Биржа труда - Sputnik Latvija
Trīs mēnešu laikā Latvijā darbu zaudējuši 20 tūkstoši cilvēku

Jāpiebilst, ka nu jau vairākus gadus sarūk respondentu skaits, kuri uz jautājumu atbildējuši apstiprinoši. Tam, ka dzīve Rīgā ir labāka nekā citur Latvijā, aptaujātie piekrita visbiežāk 2003. gadā – 72% respondentu uzskatīja dzīvi Rīgā par priekšrocību.

2020. gada aptaujā 11% respondentu atbildēja, ka dzīve Rīgā kopumā ir sliktāka, 8% no viņiem atzīmēja, ka tā ir mazliet sliktāka, bet 3% norādīja, ka dzīve galvaspilsētā ir daudz sliktāka nekā citās Latvijas vietās.

Nekādu starpību nesaskatīja 26% respondentu – šis rādītājs ir augstākais visā aptaujas norises laikā.

Tikai 7% respondentu nevarēja sniegt konkrētu atbildi.

Ziņu lente
0