Saeimā nonākusi iniciatīva par viendzimuma laulību reģistrāciju Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķi jau iepriekš skeptiski novērtēja izredzes par to, ka Saeima varētu atbalstīt petīciju par viendzimuma partneru reģistrāciju.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Saeimā nodota petīcija par viendzimuma partneru reģistrāciju, kas portālā Manabalss.lv no 9. marta saņēmusi vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu – šāds skaits nepieciešams, lai to izskatītu parlaments, vēsta Mixnews.lv.

Taču žurnālistu aptaujātie politiķi jau novērtēja izredzes par to, ka Saeima varētu atbalstīt iniciatīvu.

KPV LV pārstāvji uzskata, ka jautājums ir jāizvērtē tautas balsojumā. Savukārt Jaunā konservatīvā partija (JKP) atgādināja, ka 2019. gadā līdzīga iniciatīva jau tika noraidīta.

Влюбленные - Sputnik Latvija
Vai Latvijā legalizēs partnerattiecības? Saeima apspriežas

Petīcijas autors Raimonds Petrovičs norādīja, ka iespēja legāli reģistrēt viendzimuma partnerattiecības ir līdztiesības jautājums visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, arī Latvijā.

Viņš atgādināja, ka viendzimuma laulības vai partnerattiecības ir legālas vai tiek atzītas 22 ES valstīs no 28. Rumānija, Polija, Slovākija, Bulgārija, Lietuva un Latvija ir vienīgās valstīs ES, kas patlaban nenodrošina tiesisko aizsardzību viendzimuma partneriem.

Petrovičs atzīmēja, ka civilā laulība, civilā savienība vai reģistrētas partnerattiecības nozīme tiesības, atbildību un garantijas, ko valsts nodrošina pārim, kas veido stabilas attiecības.

Iepriekš Latvijas Saeimā sākās diskusijas par iespējām legalizēt partnerattiecības valstī. Problēma tika izskatīta Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā.

Tomēr Twitter tīkla lapā "Dzīvesbiedri" tas jau nosaukts par lielu soli uz priekšu visiem, jo esot svarīgi, lai visi zinātu un saprastu, ka Latvijā pastāv dažādi ģimenes modeļi un katra ģimene ir jāaizsargā.

Ziņu lente
0