Cilvēki aizbrauc no Rīgas, lai dzīvotu un strādātu

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasСтарый деревянный дом
Старый деревянный дом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 pandēmija parādījusi cilvēkiem, ka iespējams sekmīgi strādāt ne tikai ofisā, bet arī mājās. Tāpēc rīdzinieki sākuši aktīvi iegādāties nekustamos īpašumus galvaspilsētas apkaimē.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. jau aprīlī "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars pastāstīja, ka Covid-19 izplatības apturēšanai ieviestās ārkārtējās situācijas apstākļos valsts ekonomikā vērojams kritums. Tomēr privātmāju celtniecības sektors turas "uz ūdens".

Viņš atzīmēja, ka iedzīvotāji sākuši ieguldīt līdzekļus nekustamajos īpašumos ārpus pilsētas.

Nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits apstiprina bankas speciālista viedokli – viņš konstatēja, ka valstī patiešām parādījusies tendence iegādāties nekustamo īpašumu Rīgas apkaimē, vēsta Mixnews.lv.

Река Мемеле и средневековый замок на холме в городе Бауска - Sputnik Latvija
ES tiesa nolēmusi: iegādājoties zemi Latvijā, latviešu valodas zināšanas nav obligātas

Tomēr iedzīvotāji pērk nekustamos īpašumus ārpus pilsētas ne tikai tālab, lai varētu pastaigāties bez maskām. Cilvēki izvēlas mājas ar vienu vai divām dzīvojamām telpām, kurās iekārto darba kabinetus.

Turklāt noteicošais faktors, pieņemot lēmumu par pirkumu, ir jaudīgs un ātrs interneta pieslēgums.

Iepriekš "Swedbank" hipotekārās kreditēšanas vadītājs Normunds Dūcis pastāstīja, ka iedzīvotāji, kuri jau pirms krīzes bija iecerējuši būvēties, savas ieceres nav atmetuši un darījuši visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk pabeigtu iesākto.

Latvijas būvuzņēmēju partnerības vadītājs Gints Miķelsons savukārt atzīmēja, ka privātais sektots būvniecības nozarē nes vērā ņemamus ienākumus. Kopumā tur grozās aptuveni 500 miljoni eiro gadā un aizņem 30% darbu apjoma gadā.

Ziņu lente
0