Orlovs: varasvīri apšņāps iztikas minimumu, lai izpatiktu tiesai

© SIA Gorod.lvДепутат Сейма Латвии от партии "Согласие" Виталий Орлов
Депутат Сейма Латвии от партии Согласие Виталий Орлов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diezin vai labklājības ministre Ramona Petraviča spēj atrisināt valsts sociālās problēmas, uzskata Saeimas deputāts no partijas "Saskaņa" Vitālijs Orlovs.

RĪGA, 27. jūnijs – Sputnik. Garantētā minimālā ienākuma līmenis Latvijā neatbilst Satversmei, lēma Satversmes tiesa. Likumdevēji nav noteikuši vajadzības, kādām tiek izmaksāts pabalsts, un nav izstrādājuši tā aprēķina metodiku, uzvēra ST kolēģija. Patlaban garantētais minimālais ienākums Latvijā ir 64 eiro. Tagadējā labklājības ministre Ramona Petraviča, kuras ziņā ir garantētais minimālais ienākums, nespēj atrisināt sociālās problēmas Latvijā, uzskata Saeimas deputāts no partijas "Saskaņa", Sociālo lietu komisijas loceklis Vitālijs Orlovs.

"Satversmes tiesas lēmumi ir jāpilda, tāpēc, domāju, valdošie tagad aprēķinās iztikas minimumu no jauna un izsvītros no tā noteiktus punktus, lai padarītu to atbilstošu summai, ko viņi var atvēlēt," Orlovs teica sarunā ar Sputnik Latvija.

Pēc viņa vārdiem, pēc iepazīšanās ar Satversmes tiesas lēmumu, tiks nosūtīti ierosinājumi un jautājumi labklājībkas ministrei.

"Nevienam nav noslēpums, ka viņa ir pati vājākā ministre. Savu naudu pensiju un sociālo pabalstu palielināšanai resors atdeva Veselības ministrijai, par ko ļoti lepojās. Neesmu drošs, ka pašreizējā ministre spēj atrisināt garantētā minimālā ienākuma problēmu valstī. Paskatīsimies. Par ko izšķirsies valdošie, lai izpildītu tiesas lēmumu," piezīmēja Orlovs.

Latvijas Satversmes tiesa uzdevusi Saeimai un valdībai panākt garantētā minimālā ienākuma atbilstību valsts pamatlikumam līdz 2021. gada 1. janvārim.

Орлов: власти подгонят прожиточный минимум под удобную им сумму
Ziņu lente
0