Latvija nav īstā vieta, kur ieskrieties līdz 120 km/h

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар на улице Юглас в Риге
Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļu policijas bijušais priekšnieks Edmunds Zivtiņš pastāstīja, kādam pārvietošanās ātrumam paredzēti ceļi Latvijā.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Ceļu policijas bijušais priekšnieks Edmunds Zivtiņš telekanāla "RīgaTV24" ēterā pastāstīja par to, kādā ātrumā var pārvietoties pa Latvijas ceļiem un kāpēc ātruma režīms ir jāievēro, vēsta Mixnews.lv.

Zivtiņš atklāja, ka laikā, kad ceļi Latvijā tika būvēti, tie bija paredzēti braukšanas ātrumam līdz 90 kilometriem stundā. Tāpēc nav ieteicams domāt, ka pa tiem var droši pārvietoties ar ātrumu 100-120 km/h.

Светофор - Sputnik Latvija
Jauni pārbaudes kritēriji: Rīgā un Liepājā uz luksoforiem uzstādīti fotoradari

Šī iemesla dēļ uz ceļiem nepieciešami fotoradari. Zivtiņš atzīmēja, ka, pēc viņa aplēsēm, avāriju skaits, kurās cilvēki nonākuši alkohola reibuma dēļ, sastāda tikai apmēram 1% no visiem ceļu satiksmes negadījumiem, bet ar ātruma režīma pārkāpumiem saistīto avāriju skaits sasniedz apmēram 60%.

Zivtiņš nosauca fotoradarus par "biznesu ar drošības efektu uz ceļiem" un uzsvēra: šis pasākums disciplinē.

Atgādināsim, ka no 2008. gada uz dažiem ceļiem Latvijā kārtību un ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu kontrolē fotoradari, kuri automātiski fiksē pārkāpumus, un pārsvarā tie saistiti ar ātruma režīma ievērošanu.

Tagad plānots testa režīmā izmantot fotoradarus, kuri fiksēs pārvietošanos pie luksofora sarkanā signāla un pa sabiedriskā transporta joslu.

Ziņu lente
0