Aktīvists: nedrīkst uz trotuāriem sabāzt veloceliņus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Velosipēdu celiņiem nav vieta uz trotuāra starp gājējiem, jāsamazina ātrums un mašīnu kustības intensitāte un jāizved veloceliņi uz braucamās daļas, uzskata aktīvists.

RĪGA, 25. jūnijs – Sputnik. Nepārdomātā veloceliņu izbūve Rīgā rada tikai un vienīgi neērtības gājējiem, paziņoja sabiedriskās organizācijas "Pilsēta cilvēkiem" vadītājs Māris Jonovs radio Baltkom ēterā.

Covid-19 pandēmija veicinājusi īstu "velosipēdu bumu" Eiropā – velosipēdi un skūteri ļauj izvairīties no inficēšanās sabiedriskajā transportā. Taču velosipēdu izmantošanai pilsētā ir nepieciešama infrastruktūra, tai skaitā – veloceliņi. Tomēr tos nedrīkst mehāniski izveidot ielās, nedomājot par citu satiksmes dalībnieku ērtībām.

Укладка асфальта - Sputnik Latvija
Rīgas bedres remonts izmaksās gandrīz 19 tūkstošus eiro

"Kad pirms trīs gadiem tika veidots velosipēdu celiņu projekts Krišjāņa Valdemāra ielā, mums pavaicāja, kā lai to izdara. Piedāvāja sadalīšanas variantu – te asfalts, tur bruģis. Mēs atgādinājām, ka tā nedrīkst darīt. Tas ir trotuārs, tur nedrīkst sabāzt veloceliņus, lai abos virzienos brauc velosipēdisti. Tur nav vietas cilvēkiem, tā nedrīkst. Tādā gadījumā ir "jānomierina" šī iela, jāsamazina ātrums, lai ar velosipēdiem brauc pa braucamo daļu," sacīja Jonovs.

Rīgas Aleksandra Čaka ielas pārbūves projekts neparedz velosipēdu joslas izveidi, un, pēc Jonova sacītā, pašlaik veloceliņu būvniecība tur ir nereāla. Sākumā ir jāuzlabo sabiedriskā transporta sistēma un jāpadara iela mierīgāka.

"Čaka ielā mums bija ļoti mazs iespēju logs dalībai kaut kur, taču mēs sapratām, ka veloceliņi – tas ir nereāli. Ja nemaina ielu pilnībā, nekas labs no tā neiznāks. Tas, jo mēs piedāvājām, tā nebija veloinfrastruktūra, bet gan sabiedriskā transporta uzlabošana, automobiļu ātruma samazināšana, autostāvvietu izveidošana. Tas būtu labs sākums, lai atdzīvinātu šo ielu. Tā ir jāpadara mierīgāka, klusāka," nobeigumā sacīja aktīvists.

Ziņu lente
0