Latvijā nav jaunu Covid-19 gadījumu

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasТестирование на COVID-19
Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā jau ceturto dienu pēc kārtas nav neviena saslimušā ar Covid-19, testu skaits paliek augstā līmenī.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Latvijā diennakts laikā ir veikti 1276 koronavīrusa testi, jauni inficēšanās gadījumi nav atklāti, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā Latvijā kopš epidēmijas sākuma ir veikti 141 713 izmeklējumi, atklāti 1111 inficētie, 903 izveseļojušies, 30 miruši.

Aizritējušajā diennaktī nevienam nav bijusi nepieciešama hospitalizācija sakarā ar Covid-19. Kopumā stacionāros turpina ārstēties astoņi pacienti: septiņiem no viņiem ir vidēji smaga slimības gaita, viens cilvēks atrodas smagā stāvoklī. No slimnīcām izrakstīti 175 cilvēki, kuri ir ārstējušies no Covid-19.

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka Latvijai esot izdevies izvairīties no plašas vīrusa izplatības, situācija ļauj pat nenēsāt visur sejas maskas.

"Šis līdzeklis ir efektīvs pie noteikta inficēšanās līmeņa, kuru mēs, paldies dievam, arī nesasniedzām. Ja inficēšanās ir ļoti plaša, tad, protams, sejas maskas ir obligātas. Bez tā vispār nevar. Ja mums ir tikpat inficēšanās gadījumu, kā šobrīd, tad nevajag obligāti nēsāt maskas visiem un visur. Izņēmumu šobrīd sastāda sabiedriskais transports, kur inficēšanās risks ir augstāks, un tur šīs te maskas ir obligātas," sacīja Viņķele.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti jau vairāk nekā 9,3 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 480 tūkstoši ir miruši, vairāk nekā 5 miljoni izveseļojušies.

Ziņu lente
0