Viens cilvēks hospitalizēts, taču jaunu Covid-19 gadījumu Latvijā nav

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasТестирование на COVID-19
Тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešo dienu pēc kārtas Latvijā nav atklāts neviens jauns Covid-19 gadījums, tomēr vienam cilvēkam aizvadītāja diennaktī bijusi nepieciešama hospitalizācija.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Aizritējušajā diennaktī, saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra informāciju, tikai veikti 1413 koronavīrusa testi. Jauni inficēšanās gadījumi atklāti netika. Viens cilvēks nogādāts slimnīcā.

Kopumā pandēmijas laikā Latvijā veikti 140 437 Covid-19 testi, atklāti 1111 inficētie, 903 cilvēki izveseļojušies, 30 miruši. Slimnīcās pašlaik ar apstiprinātu diagnozi atrodas 8 cilvēki, viens no viņiem ir smagā stāvoklī.

Atgādināsim, ka, saskaņā ar Latvijas valdības lēmumu, no 10. līdz 30. jūnijam valsts apmaksātu koronavīrusa testu var veikt ikviens gribētājs, pat ja viņam nav nekādu simptomu.

No 19. līdz 25. jūnijam Latvijas slimnīcās tiek veikti koronavīrusa testi visiem pacientiem, izņemot bērnus.

Эксперт, доктор медицинских наук, врач-иммунолог Владислав Жемчугов  - Sputnik Latvija
Ārsts-imunologs pastāstīja, kad vīruss sāks apstāties pats

Uzņemšanas nodaļās testus veic periodiski. Taču nemainīgi koronavīrusu pārbauda visiem pacientiem ar plaušu iekaisumu vai arī ar elpceļu slimību simptomiem, kā arī cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas.

Arī sociālās aprūpes centros tiek veikti Covid-19 testi. Un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests piedāvā nepārtraukt šo praksi. Lielākoties tiek uzraudzīti centru iemītnieki, kur jau tika konstatēti uzliesmojumi.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti jau vairāk nekā 9,2 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk 475 tūkstoši cilvēku ir miruši, un gandrīz 5 miljoni izveseļojušies.

Ziņu lente
0