Tikai Latvijas pilsonis, vēlams – Lembergs: rīdzinieki par ideālu mēru

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Вентспилса Айварс Лембергс
Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes vēlēšanu priekšvakarā radioklausītāji aprakstījuši ideāla mēra tēlu, kas spētu ieviest kārtību Rīgā. Izrādījās, ka Lembergam būtu īstais laiks pārvākties no Ventspils uz Rīgu.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Radio Baltkom ēterā, programmā "Vakara interaktīvs" radioklausītāji, atbildot uz jautājumu par to, kādam būtu jābūt ideālam Rīgas mēram, nosauca kandidāta galvenās īpašības un pat pašu kandidātu, ko vēlētos redzēt šajā postenī.

Klausītājs Oļegs norādīja, ka Rīgas mēram nevar būt dubulta pilsonība. Viņai jābūt tikai un vienīgi Latvijas pilsonim. Turklāt viņam vajadzētu būt priekšstatam par to, pie kāda arhitektūras stila vajadzētu pieturēties viņa valsts galvaspilsētai.

Заброшенный деревянный дом на Кипсале - Sputnik Latvija
Urbanovičs: Latvija top arvien latviskāka un nabadzīgāka

Pēc Oļega domām, mēram jābūt saimnieciskam. Rīga ir Latvijas galvaspilsēta, un mēram ir jāuztur šis lepnais pilsētas nosaukums. Viņš nedrīkst pieļaut rupju iejaukšanos arhitektūrā un paralēli viņam jārūpējas par apzaļumošanu.

Savukārt radio klausītājs Grigorijs uzskata, ka Rīgas mēra vieta jāieņem ekonomiski izglītotam cilvēkam. Galvaspilsētas mēram vajadzīga liela pieredze pārvaldē un laba reputācija, lai visiem būtu skaidrs: šis cilvēks pelnījis cieņu.

Viņš pat nosauca savu ideālo kandidātu. Grigorijs noteikti nevēlas, lai "Saskaņa" atdotu galvaspilsētu. Par ideālu mēru viņš uzskata Saeimas deputātu no "Saskaņas" Vjačeslavu Dombrovski.

Vēl viens radio klausītājs, kam izdevās sazvanīt studiju, bija Aleksandrs. Arī viņš nosauca savu ideālo kandidātu. Tas ir Aivard Lembergs.

Pēc Aleksandra domām, Lembergs pagaidām ir vienīgais saimnieks Latvijā, kas varētu ieviest kārtību Rīgā, lai arī kādus pārmetumus viņam izteiktu un lai arī viņš pagaidām ir Ventspils mērs.

Savukārt klausītājs, kurš savu vārdu nosaukt nevēlējās, paziņoja, ka mēram jābūt zinošam inženiertehnikas un būvniecības jomās. Bez tam galvaspilsētas mēram jābūt zināšanām remontdarbos. Savukārt privātmāju īpašniekus, kuru zemesgabali ir nekopti, jaunajam ideālajam mēram vajadzētu sodīt, paziņoja klausītājs.

Atgādināsim, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas ieplānotas 29. augustā. Pašreizējo kampaņu jau uzskata par pašu neparastāko: vēlēšanu diena trīskārt mainīta, balsošana koronavīrusa apsktākļos būs saistīta ar stingriem sanitārajiem pasākumiem – Centrālā vēlēšanu komisija jau brīdināja vēlētājus par to, ka, apmeklējot iecirkni, jāaizsargā elpceļi.

Partiju reitingi

Saskaņā ar pētījumu centra SKDS datiem, reitingu līderis pagaidām ir partija "Saskaņa" – maijā to bija gatavi atbalstīt 22,4% vēlētāju.

Политолог Оярс Скудра - Sputnik Latvija
"Saskaņas" nākotne ir atkarīga no Burova: Skudra novērtēja spēku izkārtojumu Rīgā

"Saskaņas" tuvākais konkurents – "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" saraksts – tas atpaliek no favorīta vairāk nekā divkārt – sarakstu atbalsta tikai 10,3% rīdzinieku.

Savukārt Nacionālās apvienības un Latvijas reģionu apvienības izveidotais bloks demonstrē saliedētību, kas atainojas tā reitingos. Apvienību atbalsta 6,3% vēlētāju.

Jaunā konservatīvā partija pagaidām saņem tikai 6% balsu. "Jauno vienotību" atbalsta 5% vēlētāju.

Latvijas Krievu savienība saņem 4,1% balsu, bet "Gods kalpot Rīgai" – tikai 3,6%.

Zaļo un zemnieku savienība paliek aiz borta – to gatavi atbalstīt tikai 2% rīdzinieku.

Ziņu lente
0