Rēzeknes slimnīca atlaida no darba ārstu-skandālistu

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārsts, kurš aizvainoja vecāka gadagājuma sievieti, jo viņa neprot latviešu valodu, vairs nestrādā Rēzeknes slimnīcā.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Sašutuma vilnis medijos un sociālajos tīklos iedarbojās – pacientei rupjības izteikušais Rēzeknes slimnīcas ārsts atvadījies no sava amata, raksta Jauns.lv.

Šonedēļ Rēzeknē dzīvojošā meitene stipri savainoja pirkstu spēles laikā, tādēļ bērnu steigšus nogādāja slimnīcā, kur viņu pieņēma dežurējošais traumatologs Ints Vēveris. Meiteni atveda vecmāte Taisija, Rēzeknes iedzīvotāja, kura nerunā latviski.

Ārsts uzbļāva vecāka gadagājuma sievietei, nosauca viņu par "fašisti" un lika viņai "braukt uz Krieviju". Tāpat rupjības viņš izteica Taisijas dēlam, meitenes tēvam, kurš atnāca uz slimnīcu, lai painteresētos par šādas attieksmes iemeslu.

Врач - Sputnik Latvija
"Brauciet uz Krieviju": rēzekniešus šokējusi ārsta-traumatologa rupjība

Saskaņā ar jauns.lv datiem, šis nav pirmais gadījums, kad pacienti vai viņu radi pauž pretenzijas par šī traumatologa darbu. Pērnā gada rudenī kāda māte sūdzējusies, ka dakteris neesot pamanījis viņas dēlam salauztu pirkstu. Pirms trīs gadiem, kad Vēveris strādāja Valmieras slimnīcā, arī tika saņemtas sūdzības par to, ka viņš "vēl joprojām nemāk ne runāt ar pacientiem, ne kārtīgi viņus izmeklēt pirms diagnozes noteikšanas".

Rēzeknes slimnīca uzsāka incidenta iekšējo izmeklēšanu. Sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode Rēzeknes slimnīcas valdes vārdā paziņoja sekojošo:

"SIA "Rēzeknes slimnīca" ir izveidojusi komisiju minētās konfliktsituācijas izskatīšanai. Minētajā gadījumā savu izmeklēšanu, pamatojoties uz divu personu iesniegumu, veic arī Valsts policija. I. Vēveris Rēzeknes slimnīcā ir pieņemts uz noteiktu laiku - līdz prombūtnē esoša speciālista (traumatologa, ortopēda) darba atsākšanai. Darba tiesiskās attiecības ar ārstu tiks izbeigtas Darba likuma noteiktajā kārtībā."

Ziņu lente
0