Uz kurieni lido iedzīvotāji pēc pandēmijas: airBaltic nosauca populārākos maršrutus

© Sputnik / Sergey MelkonovТабло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic
Табло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropa pakāpeniski atveras pēc Covid-19 pandēmijas un atver jaunus lidojumu galamērķus; Latvijas iedzīvotāji sākuši plānot atvaļinājuma braucienus.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Četru nedēļu laikā kopš darbības atsākšanas Latvijas lidsabiedrība airBaltic pārvedusi vairāk nekā 27 tūkstošus pasažieru maršrutos no Baltijas valstu galvaspilsētām un atpakaļ, raksta Tvnet.lv.

Katru nedēļu pārvadāto pasažieru skaits turpina palielināties, vēsta kompānija. Šajā periodā vislielākā popularitāte ir maršrutiem no Frankfurtes, Oslo un Amsterdamas uz Rīgu.

Tāpat kompānija airBaltic pakāpeniski atjauno lidojumus uz dažādiem saulainiem reģioniem, kur visbiežāk dodas atpūsties Latvijas iedzīvotāji.

Отдыхающие во время аренды шезлонгов на пляже в Греции   - Sputnik Latvija
Atpūta bez sankcijām: kādos gadījumos Latvijas iedzīvotājiem neliks ievērot pašizolāciju

Starp šiem galamērķiem visvairāk biļešu rezervēts airBaltic lidojumiem uz Dubrovniku, Splitu, Romu un Nicu.

Patlaban airBaltic izpilda tiešos reisus no Rīgas uz Amsterdamu, Berlīni, Kopenhāgenu, Diseldorfu, Frankfurti, Hamburgu, Helsinkiem, Minheni, Oslo, Parīzi, Tallinu, Vīni un Viļņu.

Tāpat lidsabiedrība pakāpeniski atjauno lidojumus no Rīgas uz Dubrovniku, Rijeku un Splitu Horvātijā, Barselonu Spānijā, Nicu Francijā, Larnaku Kiprā, kā arī Romu, Katāniju un Milānu Itālijā un uz citiem galamērķiem.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka neraugoties uz aviokompānijas airBaltic lielajiem zaudējumiem uz papīra, kompānijai ir ļoti liels potenciāls, uzskata Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

"Pērn zaudējumi sastādīja aptuveni 7 miljonus eiro, un tie, principā, bija tikai "uz papīra", jo tur mainījās noteiktu aktīvu grāmatvedības uzskaite. Tie nav faktiskie zaudējumi. Līdz krīzei airBaltic strādāja apsteidzot savu biznesa plānu, viss gāja labi. Bija laba nauda pozīcija, bet, protams, krīze to visu apēdusi. Tā ir ne tikai airBaltic, bet visām pasaules aviokompānijām," teica Linkaits.

Ziņu lente
0