Upuriem jābūt sadzirdētiem: krīzes centrs "Marta" izvirzīts UNESCO prēmijai

© Sergey MelkonovЖенщины вышли на марш с самыми разнообразными лозунгами.
Женщины вышли на марш с самыми разнообразными лозунгами. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izvirzīšana prestižai prēmijai kļuvusi par lielisku dāvanu centra "Marta" jubilejā, kurš jau divdesmit gadus palīdz vardarbības upuriem un strādā ar likumdevējiem, lai uzlabotu cietušo tiesisko aizsardzību.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Krīzes centrs "Marta" ir nominēts "Madanjeet Singh" prēmijai, ko UNESCO pasniedz par tolerances un nevardarbīgas kultūras ideju virzību. Tā ir lieliska dāvana centra 20 gadu jubilejā, pastāstīja telekanālam TV3 centra direktore Iluta Lāce.

Viņa uzsvēra, ka nominēšana UNESCO prēmijai – tas ir augsts ne vien pastāvīgo darbinieku, bet arī centra brīvprātīgo, kā arī to cilvēku pūliņu novērtējums, kuri to atbalsta.

"Tas nozīmē, ka mūsu darbs un ieguldījums ir pamanīts, tas ir vienkārši fantastiski, paldies!" saka centra vadītāja.

Visspilgtākais centra darbības atspoguļojums ir 8. marta sieviešu solidaritātes maršs, taču daudz darba paliek nepamanīts, kurš ir zināms tikai iesaistītajiem. Tas skar atbalstu sievietēm, kuras ir cietušas no vardarbības, un pūliņus likumdošanas izmaiņu veikšanai.

Насилие в семье - Sputnik Latvija
Ārkārtējas situācijas laikā aug vardarbība ģimenē, taču policija agresorus neaiztur

"Mums ir praktisks atbalsts, kur ieklausāmies sieviešu stāstos, jo bieži vien viņas ir vērsušās pēc palīdzības kaut kur citur, bet nav sadzirdētas. Balstoties uz šiem stāstiem ir interešu aizstāvības darbs, kur strādājam ar Saeimu, lēmumpieņēmējiem un mēģinām šos stāstus padarīt sadzirdētus un tā sadzirdētus, ka tiek uzlaboti šie likumi," stāsta Lāce.

Cits svarīgs virziens – darbs ar jauniešiem, palīdzība grūti audzināmiem pusaudžiem atgriezties skolā, atrast dzīves mērķi.

Tagad daudzpusīgo un plašo centra "Marta" darbību novērtējuši UNESCO Latvijas nacionālajā komisijā un Izglītības un zinātnes ministrijā un izvirzīja centru indiešu mākslinieka rakstnieka un diplomāta Madandžita Singha vārdā nosauktajai prēmijai. Rezultāti būs zināmi novembrī, kad tiek atzīmēta Starptautiskā tolerances diena.

Ziņu lente
0