Cītīgi mācās latviešu valodu: Brieža treneris vēlas iegūt Latvijas pilsonību

© Sputnik / Sergey MelkonovПресс-конференция и битва взглядов боксеров Юньера Дортикоса и Майриса Бриедиса
Пресс-конференция и битва взглядов боксеров Юньера Дортикоса и Майриса Бриедиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mairis Briedis pastāstīja par savu treneri un par to, kādēļ uztur sevi formā, lai gan cīņas datums ar Dortikosu nav zināms.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Pazīstamākais Latvijas profesionālais bokseris Mairis Briedis LTV raidījuma "Sporta Studija" intervijā pastāstīja, ka viņa treneris Dmitrijs Šiholajs ir gatavs iegūt Latvijas pilsonību.

Briedis atzīmēja sava trenera svarīgo lomu sagatavošanās laikā cīņai par Pasaules boksa supersērijas (WBSS) čempiona titulu un piebilda: "Viņš ir Baltkrievijas pilsonis, centīgi mācās runāt latviski un taisās arī [Latvijas] pilsonību dabūt."

Atgādināsim, ka titula cīņā Mairim Briedim jātiekas ar kubieti Junieru Dortikosu. Cīņa jau divas reizes tika atlikta koronavīrusa pandēmijas dēļ. Sākumā tai bija jānotiek 21. martā, pēc tam to pārcēla uz 16. maiju, taču arī toreiz cīņu atcēla. Tagad praktiski ir skaidrs, ka cīņa diez vai notiks Rīgā.

Полуфинал Всемирной боксерской суперсерии в Риге. Майрис Бриедис (Латвия) против Кшиштофа Гловацкого (Польша) - Sputnik Latvija
Foto
Mairis Briedis pasaules čempions boksā WBO: cīņas labākie brīži

Saskaņā ar līgumu, WBSS organizatoriem jābrīdina abas puses par cīņas datumu divus mēnešus iepriekš, un tam ir jābūt gatavam jebkurā brīdī. Tādēļ Briedim pastāvīgi nākas uzturēt formu un neatslābināties.

"Ja mēs sāktu no nulles, būtu vajadzīgi trīs četri mēneši. Tāpēc visu laiku uzturam formu, lai būtu formā uz 30-40%. Kad sāksies nometne, tad jau varēs iet uz pilnu klapi. Nevar neko nedarīt un sākt nometni - tad sāksies traumas, psiholoģiski un fiziski salūzīsi.

Tās ogles iekšā visu laiku ir sarkanas. Tik un tā cīņa būs, neizbēgami," nobeigumā sacīja 35 gadus vecais bokseris.

Ziņu lente
0