Latvijā diennakts laikā nav atklāti jauni Covid-19 gadījumi

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasТестирование на COVID-19
Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā diennakts laikā nav atklāti jauni koronavīrusa inficēšanās gadījumi, neviens nav nonācis slimnīcā un nav nomiris.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Aizritējušajā diennaktī Latvijā ir veikti 695 koronavīrusa testi. Nav reģistrēts neviens jauns inficēšanās gadījums, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā Latvijā ir veikti 128 145 izmeklējumi, atklāti 1097 inficētie, 845 cilvēki izveseļojušies, 28 nomiruši.

Pēdējās diennakts laikā nav hospitalizēts neviens cilvēks ar Covid-19. Stacionāros turpina ārstēties septiņi pacienti, sešiem no tiem ir vidēji smaga slimības gaita, viens atrodas smagā stāvoklī. No slimnīcām izrakstīti 170 pacienti.

Медицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Atklāta koronavīrusa spēja skart visus orgānus

Līdz 30. jūnijam valsts apmaksātas Covid-19 analīzes var nodot arī tie cilvēki, kuriem nav nekādu saslimšanas simptomu. Veselības ministrijā paskaidroja, ka lēmums par analīžu nodošanas iespēju visiem, kas to vēlas, ir pieņemts, lai pēc iespējas operatīvāk atklātu jaunus inficēšanās gadījumus un novērtētu, kā ierobežojumu mīkstināšana ietekmē saslimstību. Bez ģimenes ārsta nosūtījuma analīzēm iespējams pieteikties pa tālruni 8303.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti jaut vairāk nekā 8 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 436 tūkstoši cilvēku ir miruši, izveseļojušies vairāk nekā 4,1 miljons.

Ziņu lente
0