Nesankcionētu sacensību laikā Tukumā bojā gājis autobraucējs

CC0 / pxhere / Панель приборов в автомобиле
Панель приборов в автомобиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienam no dalībniekiem atrodoties pie stūres kļuvis slikti, viņš zaudēja kontroli pār automobiļi, un mašīna apgāzās; tā kā sacīkstes nebija reģistrētas kā sacensības, mediķu avārijas laikā autotrasē nebija.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Svētdien, 14. jūnijā, autotrasē Tukumā notika Vasaras kausa pirmā posma autosacīkstes. Nesankcionēto sacensību laikā vienam no autobraucējiem kļuva slikti un viņš mira, nesagaidot ātro palīdzību, vēsta ntz.lv.

Saskaņā ar aculiecinieka informāciju, dalībniekam no Kuldīgas sametās slikti atrodoties pie sava auto Mazda stūres. Viņš zaudēja kontroli, un mašīna apgāzās. Kad pēc aptuveni 15 minūtēm notikuma vietā ieradās ātrās palīdzības mašīna, sacīkšu braucējs jau bija miris. Ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku palīdzību bojāgājušo izdevās izvilkt no mašīnas. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, autobraucējam iepriekš jau bijuši veselības traucējumi.

Зеркало заднего вида автомобиля - Sputnik Latvija
Nelegālās sacīkstes Rīgā: simtiem dragreisa cienītāju sapulcējās lidlaukā

Autotrases "Tukums" īpašnieks Ainārs Eikerts paziņoja, ka šīs sacīkstes bija reģistrētas Latvijas Automobiļu federācijā (LAF) nevis kā sacensības, bet tikai kā treniņš mazā pieteikušos dalībnieku skaita dēļ (10). Treniņi atšķirībā no sacensībām nav jāsaskaņo ar vietējo pašvaldību, kā arī medicīniskā personāla prasības nav tika bargas. Tomēr visiem dalībniekiem vienalga ir jāievēro īpaši noteikumi: automobiļiem, kuri piedalās sacīkstēs, jābūt licencētiem LAF, savukārt pašiem dalībniekiem – jābūt apdrošinātiem pret nelaimes gadījumiem. Taču vērts atzīmēt, ka beigās interese par pasākumu pieauga, un tajā piedalījās vismaz 37 cilvēki.

LAF apstiprina, ka sacīkstes nebija saskaņotas ar federāciju kā sacensības, runa bija tikai par treniņbraucieniem. Taču, pēc LAF preses sekretāres Zanes Lielkājas sacītā, sacīkšu rīkotāji 14. jūnijā reklamēja tās savā mājaslapā tieši kā "sacensības". Lielkāja piebilda, ka Vasaras kausa autosprinta pirmais posms standarta automobiļiem vispār ir ieplānots vien nākamajās brīvdienās Smiltenē. Tādējādi sacīkšu rīkotāji Tukumā sniedza maldinošu informāciju. Pēc rūpīgas notikušā apstākļu noskaidrošanas saistībā ar šīm sacīkstēm un pašu incidentu LAF nāks klajā oficiālu paziņojumu.

Ziņu lente
0