Cīņa par ekoloģiju: Latvijā startējusi akcija "Dod riepām otru dzīvi"

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasКолесо автомобиля
Колесо автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņās Latvijas pilsētās startējusi akcija "Dod riepām otru dzīvi", kuras mērķis ir atgādināt, ka nolietotās riepas kaitē videi, kā arī pamudināt cilvēkus tās nodot.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Sestdien, 13. jūnijā, startēja ikgadējā akcija "Dod riepām otru dzīvi", kuru rīko kompānija "AJ Power Recycling", raksta Lsm.lv.

Akcija tiek rīkota 8 Latvijas pilsētās: Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā, Tukumā, Rīgā un Olainē.

Saskaņā ar akcijas rīkotāju datiem, vecas riepas, kurām ir nepieciešama utilizācija, ir aptuveni 40% autovadītāju, taču viņi nevēlas maksāt par to pārstrādi, vai arī tuvumā vienkārši nav pieņemšanas punkta.

"AJ Power Recycling" vadītāja Solveiga Grīsle atzīmēja, ka akcija "Dod riepām otru dzīvi" Latvijā norisinās jau trešo reizi, un tās mērķis ir atgādinās autoīpašniekiem, ka vecas riepas kaitē apkārtējai videi.

Akcija jau ir aizritējusi Jelgavā un Bauskā. Nākamsestdien, 20. jūnijā, riepas varēs nodot Ogrē un Baldonē, 27. jūnijā – Jūrmalā un Tukumā, 4. jūlijā – Rīgā un Olainē.

Свалка шин - Sputnik Latvija
Mēģinājums tikt galā ar katastrofu: Tukumā atvērsies riepu pārstrādes rūpnīca

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka gumijas riepu utilizācija problēma Latvijā ir visnotaļ liela. Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācijas vadītāja Tīna Lūse informēja, ka Latvijā glabājas aptuveni 47 tūkstoši tonnu nepārstrādātu riepu.

Asociācijas vadītāja atzīmēja, ka šāda situācija izveidojusies gumijas importa un pārstrādes kontroles trūkuma dēļ. Pēc viņas domām, atkritumu poligoni Latvijā savus pienākumus pilda nevērīgi.

Lūse pauda gandarījumu par lēmumu ieviest finansiālo nodrošinājumu 40 tūkstošu eiro apmērā gadā — tie jāiemaksā procesā iesaistītajiem uzņēmumiem, lai valsts varētu likvidēt sekas ugunsgrēka gadījumā..

Viņa atzīmēja, ka kolapss ar riepām izveidojies gumijas importa un pārstrādes kontroles trūkuma dēļ. Pēc viņas domām, atkritumu poligoni Latvijā savus pienākumus pilda nevērīgi.

Tikmēr jau otro pavasari pēc kārtas Latvijā notiek akcija "Dod riepām otru dzīvi!". Jebkurš gribētājs var nodot novecojušas riepas jebkurā autoservisā, kurš piedalās akcijā, absolūti bezmaksas. Servisu darbinieki norādīja, ka auto cienītājiem šī iniciatīva patīk.

Ziņu lente
0