Aizsardzības ministrija pārtrauc bruņumašīnu iepirkumu par 200 miljoniem eiro

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDСолдат ВС Швеции возле Patria XA-360 AMV
Солдат ВС Швеции возле Patria XA-360 AMV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrijas pārstāvis Roberts Skraučs atklāja, ka lēmums atlikt iepirkumu saistīts ar vēlmi veltīt visus spēkus bruņumašīnu Patria ražošanai.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija pieņēmusi lēmumu apturēt vieglo un vidējo 4x4 bruņumašīnu iepirkumu, kas būtu izmaksājušas valstij 200 miljonus eiro, un strādāt pie 6x6 bruņumašīnu Patria izstrādes un ražošanas, vēsta jauns.lv.

Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas Aizsardzības ministrijai neļauj pirkt bruņumašīnas par 200 miljoniem

Aizsardzības ministrijas pārstāvis Roberts Skraučs pastāstīja, ka šīs lēmums palīdzēs koncentrēt finanšu un administratīvos resursus bruņumašīnu projekta īstenošanai kopā ar sabiedrotajiem.

Pēc Skrauča vārdiem, 4x4 bruņumašīnas armijai arī būs vajadzīgas un tiks iepirktas, taču pagaidām prioritāte atdota transporta līdzekļiem 6x6 Patria.

2020. gada februārī noskaidrojās, ka Somijas un Latvijas Aizsardzības ministrijas noslēgušas vienošanos par jauna tipa bruņutransportiera izstrādi uz somu grupas Patria bruņotās platformas pamata variantā ar riteņu formulu 6x6.

Viens no Latvijas līdzdalības noteikumiem ir Latvijas rūpniecības dalība. Latvijas Aizsardzības ministrija noteiks atbilstošas prasības Latvijas uzņēmumu tehnoloģiskajām iespējām un tehnoloģiju nodošanai tālākajās pārrunās ar somu ražotāju Patria.

Jauno bruņumašīnu uz platformas Patria 6x6 pirmo paraugu piegādes Latvijas Bruņotajiem spēkiem gaidāmas 2021. gadā.

Ziņu lente
0