Kāpēc Latvijā ieradusies NATO kaujas grupa no Igaunijas

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisМеждународные военные учения Saber Strike в Латвии
Международные военные учения Saber Strike в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karavīri no Igaunijā dislocētās NATO kaujas grupas Latvijā pārbaudīs, kā viņi kopā ar Latvijas NBS rīkosies draudu gadījumā.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. NATO kaujas grupa no Igaunijas piedalīsies taktiskās mācībās Latvijā, kas notiek no 13. līdz 21. jūnijam, informēja Rus.lsm.lv.

NATO karavīru bataljons no Igaunijas sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem mēģinās stāties pretī kaut kādiem draudiem un pārbaudīs vispārējo cīņas spēju.

Pie tam Latvijas NBS pārbaudīs, kā viņi prot darboties kā uzņemošā puse.

Tāpat atzīmēts, ka tiek ievēroti visi ierobežojumi, kas ieviesti ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību.

Arī jūrā

Atgādināsim, ka līdz 16. jūnijam turpināsies mācības "Baltops 2020" Baltijas jūras poligonos. Manevros piedalās 19 NATO valstis: Latvija, Lietuva, Kanāda, Dānija, Igaunija, Somija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Spānija, Zviedrija, Turcija, Lielbritānija un ASV.

Морские пехотинцы США во время учений НАТО Trident Juncture 18 в Исландии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pentagona pundurmanevri Polijā un NATO mācības Baltijas jūrā – pret ko tās organizētas?

Manevru izsludinātais mērķis ir kopīgās reaģēšanas potenciāla nostiprināšana un vēlme "demonstrēt starptautisko apņēmību nodrošināt stabilitāti reģionā". Manevri ietver pretgaisa, pretzemūdeņu un pretmīnu aizsardzības uzdevumu, kā arī jūras blokādes izspēli.

Jāatzīmē, ka Krievijas Baltijas flote seko NATO valstu mācībām Baltijas jūrā. NATO mācību fonā Baltijas flote trenējas atvairīt nosacītā pretinieka raķešu un aviācijas triecienus pa militārajiem objektiem Kaļiņingradas apgabalā.

Ziņu lente
0