Rīga uz gadu atliek tūristu nodevas ieviešanu

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RigaТуристы в Риге
Туристы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes pagaidu administrācija nolēmusi, ka pašvaldība ieviesīs nodevu par atpūtnieku un tūristu izmitināšanu no 2022. gada 1. janvāra – nevis no 2021. gada.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Rīga atlikusi tūristu nodokļa ieviešanu uz vienu gadu, attiecīgu lēmumu pieņēmusi pilsētas domes pagaidu administrācija, vēsta LSM.

Tādējādi nodeva par atpūtnieku un tūristu izmitināšanu sāks iekasēt no 2022. gada 1. janvāra, nevis no 2021. gada.

Отдыхающие во время аренды шезлонгов на пляже в Греции   - Sputnik Latvija
Atpūta bez sankcijām: kādos gadījumos Latvijas iedzīvotājiem neliks ievērot pašizolāciju

Tas tiek darīts, lai stimulētu tūristu izvēli par labu Rīgai un pārvērstu pilsētu finansiāli intensīvākā galamērķī, kā arī, lai nepalielinātu slogu nodevas maksātājiem – tiem, kas pieņem galvaspilsētas viesus.

Atgādināsim, ka Rīgas dome pērnā gada septembrī atbalstīja tūristu nodevas ieviešanu. Saskaņā ar lēmumu, katram uzņēmumam, kurš nodarbojas ar tūristu izmitināšanu, būs jāmaksā 1 eiro dienā par katru pieņemto tūristu, taču kopsummā ne vairāk par 10 eiro, ja tūrists aizkavēsies pilsētā uz ilgāku laiku. No nodevas maksas tiks atbrīvoti bērni vecumā līdz 12 gadiem.

Pieņemtie noteikumi paredz, ka nodevas maksātājiem katru mēnesi pašvaldības portālā būs pienākums iesniegt atskaites par viesu skaitu, kuri tika apkalpoti iepriekšējā mēnesī, un aprēķināto nodevu.

Ziņu lente
0