Kāpēc Latvijā ir siers "Krievijas": radioklausītāja pieprasa pārdēvēt produktu

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПокупатели у прилавка с сырами
Покупатели у прилавка с сырами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Radio klausītāja piezvanīja raidījuma "Brīvais mikrofons" ēterā, pasūdzējās par siera "Krievijas" pastāvēšanu un ierosināja mainīt tam nosaukumu.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Raidījuma "Brīvais mikrofons" ēteru sazvanīja kāda klausītāja un pasūdzējās par sieru "Krievijas", kurš tiek pārdots Latvijā.

Atzīmēsim, ka raidījuma "Brīvais mikrofons" ēters paredz zvanus ar klausītāju jautājumiem par jebkādām aktuālām tēmām ne vien Latvijā, bet arī pasaulē.

Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Latvija
"Attīram mūsu informatīvo lauku": deputāts aicina latviešus nelietot kirilicu

Latvijas iedzīvotāji dalās ar pacietīgo radio raidījuma vadītāju savās domās – no pasaules mēroga sazvērestībām un gaidāmajām vēlēšanām līdz jautājumiem, kādēļ viņu ciemā pazudušas gārņi un vardes, kā arī apspriež medikamentu cenas un vakcinācijas nepieciešamību.

Taču jautājums par "Krievijas" siera pastāvēšanu Latvijā, kurš izskanēja vakardienas raidījuma ēterā, izskatās, ir radījis tādu ažiotāžu, ka to kā anekdoti metās citēt sociālajos tīklos.

"Kāpēc Latvijā ir tāds Krievijas siers? Tas taču nav pareizi, tas nav nekāds Krievijas siers!", sūdzās @Krustpunkta zvanītāja - "Kā tad tam būtu jāsaucas?", jautā @arniskrauze "Latvijas!" - "Bet Latvijas siers jau ir!"," atstāsta Twitter sarunu ar klausītāju rakstnieks un žurnālists Ikars Kublins.

​Sekotāji piedāvā citus risinājuma variantus.

"Ja jau Smiltene ražo, lai sauc par "Smiltenes sieru"," piedāvā Inga Paparde.

​Taču arī te ne viss izrādījies tik vienkārši - "Krievijas" siera ražotāju Latvijā ir daudz.

"Katram ir savs Krievijas siers, Smiltenei savs, Rankai savs utt.," skaidro lietotās ar segvārdu Sun.

​"Okupantu siers," piedāvā "radošu" nosaukumu lietotāja ar segvārdu Bumbuls.

​Vel viena plaša šī aktuālā jautājuma sarkastiskā apspriešana izveidojās zem Arvja Villas tvīta.

"Kādēļ joprojām Latvijā tiek ražots Krievijas siers? Tas taču netiek ražots Krievijā!" #BrīvaisMikrofons pusdienu gaidās..." padalījās dzirdētajā Arvis Villa.

​"Vēl jau ir krievu sinepes un pelmeņi - maigā vara kulinārijā, dritvaikociņ!" piebilst vēsturnieks Kaspars Zellis.

​"Holandes siers arī tiek ražots," pievienojas joka diskusijai Aizsardzības ministrijas vadītājs Artis Pabriks.

​"Mani vairāk satrauc, ka pasniedzot Korejas burkānus, netiek norādīts vai tie ir no Z (Ziemeļkoreja – Sputnik) vai D (Dienvidkoreja – Sputnik)!" atbalsta toni Kaspars Zellis.

​Citi komentētāji atzīmēja, ka "Krievijas" siera recepte līdzinās vāciešu Tilzītes sieram. Savukārt atsevišķi nacionālpatrioti pat uztvēra nopietni radioklausītājas domu.

​"Nav tāda "Krievijas" siera. Krievi nozaga nosaukumu Tilzītes sieram. Lietuvieši pēc neatkarības atgūšanas sieram atgrieza īsto nosaukumu, bet (mēs – Sputnik) nē. Jo mārketings, redziet, un cilvēki pieraduši. Pērku leišu ar oriģinālo nosaukumu," paziņoja lietotājs ar segvārdu SdnamrAValdbergS (Armands Valdbergs).

Ziņu lente
0