Valdība sola paaugstināt skolotāju algas

© REUTERS/Christian HartmannПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošā koalīcija panākusi principiālu vienošanos par skolotāju algu palielināšanu no šī gada 1. septembra.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Valdība konceptuāli vienojusies par skolotāju algu palielināšanu līdz ar jaunā mācību gada iestāšanos, paziņoja tiešsaistes preses konferencē premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Pēc viņa sacītā, skolotāju algu paaugstināšanas grafiks tiks iekļauts valsts budžeta izskatīšanā.

"Svarīgs lēmums, par kuru mēs šodien vienojāmies, – atbalstīsim pedagogu algu palielinājumu no 1. septembra. Konkrētāk šo jautājumu mēs izskatīsim, kad tiks sagatavoti dokumenti, taču politiskā vienošanās ir panākta, un tas ir svarīgi," sacīja Kariņā.

Урок в школе. Архивное фото  - Sputnik Latvija
Naudas konfiskācijas plāns izpildīts uzvijām: skolotājiem varētu palielināt algas
Savukārt izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska pauda cerību, ka algu palielinājums skars gan skolotājus, gan augstskolu pasniedzējus.

Aprīļa beigās mediķu un pedagogu organizācijas nosūtīja atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, kurā pieprasīja sameklēt nepieciešamo finansējumu un atsākt pārrunas par iepriekš ieplānoto algu palielināšanu šogad un nākamajos gados.

Iepriekš Finanšu ministrijā paziņoja, ka budžeta programma, kas saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskāciju ir izpildīta uzvijām, kas ļauj īstenot iepriekš likumā paredzēto līdzekļu novirzīšanu skolotāju algām.

Ziņu lente
0