Atpūta bez sankcijām: kādos gadījumos Latvijas iedzīvotājiem neliks ievērot pašizolāciju

© AP Photo / Yorgos KarahalisОтдыхающие во время аренды шезлонгов на пляже в Греции
Отдыхающие во время аренды шезлонгов на пляже в Греции   - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešajā jūnijā Latvija ievērojami paplašināja valstu sarakstu, atgriežoties no kurām, nebūs jāievēro 14 dienu pašizolācija. Kompāniju Lietuvai un Igaunijai tajā sastādīja praktiski visas Eiropas valstis, kurās Latvijas iedzīvotāji pieraduši pavadīt vasaras atvaļinājumu.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik, Simona Aleksejeva. No 3. jūnija, atgriežoties no Bulgārijas, Itālijas, Francijas, Grieķijas, Kipras, Slovēnijas, Horvātijas, Slovākijas, tagad nebūs jāpavada divas nedēļas pašizolācijā. Tāpat nekas vairāk netraucē aizlidot brīvdienās uz Nīderlandi, Dāniju, Vāciju, Norvēģiju. Pilnu valstu sarakstu iespējams apskatīt Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.

Saraksts var tikt koriģēts atkarībā no kumulatīvajiem saslimstības rādītājiem dažādās valstīs – ja tas sastāda vairāk nekā 15 uz 100 tūkstošiem cilvēku, tad pēc atgriešanās jums jau "spīd" pašizolācija. Pašlaik "sarkanajā" ceļojumiem nelabvēlīgo galamērķu sarakstā ir Zviedrija (kumulatīvais rādītājs ir 70 cilvēki uz 100 tūkstošiem), Lielbritānija (53,8), Portugāle (32,1) un Beļģija (30,7), savukārt braucienu nepieciešamību uz Maltu, Īriju un Spāniju piedāvā izvērtēt īpaši rūpīgi.

Palanga Maļorkas vietā

"Novatours" izziņoja vasaras ceļojumu programmu, sākot ar jūliju.

Пляж в Юрмале - Sputnik Latvija
Visi uz Jūrmalu: Latvijas kūrorts iekļuvis labāko atpūtas vietu desmitniekā pēc pandēmijas

"Pirmām kārtām mēs plānojam atjaunot lidojumus uz tām Eiropas valstīm, kuras īpaši iecienījuši mūsu klienti – Grieķiju un Bulgāriju," teikts kompānijas vēstulē. "Mūsu ārzemju partneri ziņo, ka gan Bulgārijas, gan Grieķijas kūrorti šodien intensīvi gatavojas tūristu pieņemšanai. Šodien galvenā prioritāte ir ceļotāju drošība, tādēļ tās nodrošināšanas pasākumi ir ieplānoti lidostās, transportā un viesnīcās."

Attiecībā uz iespēju pasauļoties Melnkalnes, Tunisijas un Turcijas kūrortos – tūrisma operators gaida atbildīgo iestāžu lēmumu.

Tradicionālo Eiropas galamērķu alternatīvas kārtā "Novatours" uzsācis ceļojumu pārdošanu uz septiņiem galvenajiem Lietuvas kūrortiem, tai skaitā dziedinātavām Druskininkos un Birštonā. Piemēram, 7 naktis Druskininkos 4 zvaigžņu viesnīcā Grand SPA Lietuva vienam cilvēkam jūnijā izmaksās 479 eiro, savukārt nedēļa Palangā 5 zvaigžņu viesnīcā Vanagupe Hotel & SPA – 465 eiro. Tagad galvenais ir, lai Baltijas vasara nepieviļ!

Grieķijā – pārbaudes izvēles kārtībā

Tūrisma operators "Mouzenidis Travel", kurš pārsvarā specializējas atpūtas organizācijā Grieķijā, paziņoja par lidojumu atjaunošanu uz Atēnām un Korfu salu no 4. jūlija.

Savukārt tūrisma operators "Tez Tour Latvia" informējis par vasaras ceļojumu programmas uzsākšanu jau šī mēneša beigās – no 21. jūnija tiek uzsākti regulārie reisi uz Burgasu Bulgārijā. Jūlijā lidojumu programmai pievienosies arī Krētas sala un Peloponesas pussala Grieķijā. Gan "Mouzenidis Travel", gan "Tez Tour Latvia" reisi tiek izpildīti sadarbībā ar lidsabiedrību airBaltic ar Airbus A220-300 lidmašīnām.

Международная выставка туриндустрии Balttour 2019 - Sputnik Latvija
Tūrisma operatoru asociācijas vadītāja: ceļojumi vairs nebūs tādi, kādi tie bija

"Tez Tour Latvia" pievērš Latvijas ceļotāju uzmanību faktam, ka pēc atgriešanās no Grieķijas un Bulgārijas viņiem nenāksies pavadīt divas nedēļas pašizolācijā un iziet nepieciešamās koronavīrusa pārbaudes. Taču pastāv arī nianse – pēc ierašanās Grieķijā izvēles kārtībā tiek veikta koronavīrusa testēšana.

Tiem pasažieriem, kuriem to veiks, tiks nodrošināta viena bezmaksas nakts viesnīcā – līdz analīžu rezultātu saņemšanai. Gadījumā, ja Covid-19 tests izrādīsies pozitīvs, tūristus var nosūtīt uz konkrētām viesnīcām 7 vai 14 dienu karantīnas iziešanai – atkarībā no viņu veselības stāvokļa. Uzturēšanos šajās viesnīcās apmaksās Grieķija.

Savukārt klientiem, kuriem tika veiktas rezervācijas uz pagaidām nepieejamiem galamērķiem – Spānija, Turcija, Itālija un Grieķija ar izlidošanu līdz 1. jūlijam - "Tez Tour Latvia" piedāvā pārrezervēt ceļojumus uz jau atvērtajiem jūnijā un jūlijā Bulgārijas un Grieķijas kūrortiem.

Ziņu lente
0