Viņķele: atsevišķi ierobežojumi paliks spēkā līdz pat gada beigām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar trešdienu, Latvijā tiks atļauti sporta pasākumi, pieaugušo izglītība un bērnu nometnes.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Trešdien Latvijā beigsies ārkārtējās situācijas režīms, taču dzīve valstī neatgriezīsies ierastajā ritmā pilnībā, paziņoja Latvijas Radio veselības ministre Ilze Viņķele.

Virkne ierobežojumu paliks spēkā, turklāt dažus no tām nāksies ievērot līdz pat gada beigām, piemēram, divu metru distanci. Līdz jūnija beigām sabiedriskajā transportā būs jānēsā sejas maskas.

Viņķele atgādināja, ka no 10. jūnija, visticamāk, tiks paplašinātas pulcēšanās iespējas iekštelpās, kur vienlaikus varēs atrasties līdz 100 cilvēkiem ar nosacījumu, ka katram cilvēkam ir atvēlēti 4 kvadrātmetri.

Празднование годовщины восстановления независимости Латвийской Республики в Риге  - Sputnik Latvija
Ierobežot privātpersonu tiesības? Ārkārtējās situācijas režīms atvadās, bet neaiziet

Tiks atļauti sporta pasākumi līdz 30 cilvēkiem, pieaugušo izglītība līdz 50 cilvēkiem ar higiēnas protokola ievērošanu un bērnu nometnes. Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs pie galda, ievērojot distanci, vienlaikus varēs sēdēt līdz 8 cilvēkiem. Tomēr sporta pasākumu rīkošanu ar līdzjutēju dalību, pēc ministres sacītā, nāksies nedaudz pagaidīt.

Viņķele atzīmēja, ka darba kolektīviem distancēšanās prasība jau iepriekš nav bijusi obligāta, tomēr darba devējiem ir jānodrošina maksimāli droši darba apstākļi, sevišķi tur, kur notiek liela savā starpā nesaistītu cilvēku plūsma, piemēram, klientu apkalpošanas nozarēs.

Pēc viņas teiktā, Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits Latvijā samazinās, lai gan tiek atklāti atsevišķi perēkļi. Aptuveni 40% jaunu Covid-19 gadījumu tiek atklāti cilvēkiem, kuri atgriežas Latvijā no ārzemēm, un tas liecina par to, ka līdz ar brīvāku pārvietošanos pāri robežām slimības izplatība var pieaugt, tādēļ cilvēkiem ārzemju braucienu laikā ir jābūt piesardzīgiem.

Ziņu lente
0