Izšķērdē valsts mantu: KNAB piemēroja naudas sodu Rēzeknes mēram

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Резекне Александр Барташевич
Мэр Резекне Александр Барташевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs atļāvās izdalīt Rēzeknes pašvaldības uzņēmumu valdes locekļiem atvaļinājuma pabalstu 50% apmērā no algas.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kārtējo reizi piemērojis naudas sodu Rēzeknes mēram Aleksandram Bartaševičam par interešu konflikta likuma pārkāpumu, raksta jauns.lv.

Zināms, ka Bartaševičam jau tika uzlikts naudas sods 2020. gada aprīlī 230 eiro apmērā.

Mēru apsūdzēja valsts un pašvaldības mantas izšķērdēšanā par atvaļinājuma pabalstiem 50% apmērā no algas Rēzeknes pašvaldības uzņēmumu valdes locekļiem - "Rehabilitācijas centrs "Razna", "Rēzeknes siltumtīkli", "Rēzeknes ūdens", "Rēzeknes namsaimnieks", "Rēzeknes satiksme" un "Rēzeknes slimnīca" 2018. un 2019. gadā.

Мэр города Резекне Александр Барташевич - Sputnik Latvija
Rēzeknes mērs: objektīvi mediji nevar apdraudēt Latviju

KNAB paskaidroja, ka tādējādi Bartaševičs ir pārkāpis likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Bartaševičs sastāv sociāldemokrātiskajā partijā "Saskaņa". 2009. gada jūnijā viņš tika ievēlēts deputāta amatā Rēzeknes pilsētas domē. Būdams absolūtais vēlēšanu favorīts, Bartaševičs 2009. gada 1. jūlijā tika iecelts pilsētas domes priekšsēdētāja amatā. Tāpat viņš vadīja Finanšu un budžeta komiteju, piedalījās Pilsētas infrastruktūras, attīstības un sabiedriskās kārtības komitejā.

Saskaņā ar datiem, ko Bartaševičs norādījis savā Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtajā amatpersonas deklarācijā, 2017. gadā ierēdnis mantojis no sava tēva 90 513 eiro.

Ziņu lente
0