Valdība klusē, bet pie Brīvības pieminekļa atbalsta protestus ASV

© Sputnik / Михаил Тургиев / Pāriet pie mediju bankasПротесты в США
Протесты в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība, kas parasti labprāt pauž viedokli par skaļiem notikumiem citās valstīs, tagad cieš klusu par protestiem ASV. Bet cilvēki devās pie Brīvības pieminekļa ar plakātiem "Rasisms – Latvijas problēma".

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. ASV plosās protesta akcijas. Tās sākās pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves.

Policisti Mineapolē aizturēja vīrieti, ko turēja aizdomās par viltotu banknošu izmantošanu veikalā, uzlika viņam rokudzelžus, nogāza un trijatā piespieda pie zemes, turklāt viens no viņiem uzmina viņam ar ceļgalu uz kakla. Floids vairākas reizes iesaucās, ka viņam trūkst elpas, pēc tam norima. Vēlāk vīrietis mira reanimācijā.

Šis nāves gadījums sadusmoja cilvēkus, sākās protesti un grautiņi. Pēc nekārtību sākuma četri policisti tika atlaisti, viens no viņiem apsūdzēts slepkavībā neuzmanības dēļ. Tomēr demonstrācijas turpinās.

Latvijas valdība, kas parasti labprāt pauž viedokli par skaļiem notikumiem citās valstīs, tagad cieš klusu. Valda viedoklis, ka  valdība nevēlas diskreditēt valsti, kas sevi pozicionē teju vai kā pirmo ASV sabiedroto.

Kamēr valdība klusē, ļaudis ir ierunājušies. Piektdien, 5. jūnijā pie Brīvības pieminekļa Rīgā ieradās jaunieši. Organizācija ProtestsYouth nolēmusi atbalstīt protestu dalībniekus ASV ar visā pasaulē izskanējušo lozungu "Black Lives Matter".

Pie tam pasākuma dalībnieki ieradās ar plakātiem, kuri pauda: rasisms – tā ir ne tikai ASV problēma, arī Latvijā diemžēl šis jēdziens nav svešs.

"Rasisms ir arī Latvijas problēma," bija rakstīts uz plakātiem.

Fotogrāfijas un videoieraksti no akcijas vietas ātri izplatījās sociālajos tīklos. Lasītāji pateicās jauniešiem par atbalstu.

Atzīmēts, ka akcijas gaitā ievēroti visi drošības pasākumi ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību.

Ziņu lente
0