Lēta benzīna Latvijā nebūs: tirgotāji prognozē cenu lēcienu

© pixabayУказатель уровня топлива
Указатель уровня топлива - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Degvielas cenas Latvijas degvielas uzpildes stacijās jau pieaugušas un galu galā var pārsniegt pirmskrīzes līmeni.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Aprīļa sākumā benzīns un dīzeļdegviela Baltijas valstīs maksāja nepilnu eiro par litru, tomēr tirgotāji uzskata, ka tik lētu degvielu valsts vairs neredzēs, vēsta BВ.lv.

Degvielas cenas vēl nav pieaugušas līdz pirmskrīzes līmenim, tomēr cenas biržās liecina, ka drīz viss mainīsies.

Uzņēmuma "Neste Latvija" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Pērkone atzīmēja, ka maija beigās degvielas cenas jau pieauga par 30% salīdzinājumā ar rādītājiem mēneša sākumā.

23. maijā Rīgā DUS "Circle K" 95.markas benzīna cena pieauga par 1,3% līdz 0,997 eiro par litru. Dīzeļdegvielas cena pieaugusi par 3,4% - līdz 0,924 eiro par litru.

Заправка автомобиля на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Latvijā ceļas degvielas cenas: kā nedēļas laikā ir izmainījušās cenas

Iepriekš eksperti paskaidroja, ka benzīna cenas Latvijā ir atkarīgas no naftas cenām pasaules tirgū, un šī atkarība nekādi nesekmē degvielas cenu krišanos.

Speciālisti atzīmēja, ka Latvija ir absolūts naftas produktu importētājs. Ķēdīte, kas ved no naftas atradnes līdz DUS Latvijā, ir pārāk gara, lai rastos vismaz mājiens par iespēju kaut ka mazināt degvielas cenu galapunktā – Latvijas automašīnu degvielas tvertnēs.

Tomēr pastāv arī iespēja samazināt degvielas cenas – samazināt akcīzes nodokli, kas Latvijā patlaban sasniedzis 60%. Taču eksperti norāda, ka akcīzes samazināšanu var aizmirst – to neviens nedarīs.

Tātad autoīpašniekiem Latvijā atliek tikai gatavoties tam, ka par benzīnu un dīzeļdegvielu nāksies maksāt vairāk.

Ziņu lente
0