Bērniem stresa pietiek: pedagogs kritizēja eksāmenus policijas uzraudzībā

© Photo Из личного архива Александра ЛивчакаАлександр Ливчак
Александр Ливчак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad bērniem jau tāpat klājas smagi, turklāt policijas akadēmijās neapgūst pedagoģisko procesu: pedagogs Aleksandrs Livčaks kritizēja likumsargu klātbūtni skolas eksāmenos.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība iebilda pret Valsts policijas darbinieku klātbūtni centralizētajos eksāmenos skolā. "Varbūt pedagogi varēs aicināt policistus stāvēt blakus politiķiem, kad viņi balso, nepildot spēkā esošus likumus?! Atraduši lielākos noziedzniekus – pedagogus. VISC neuzticēšanās un metodes ir "apbrīnojamas". Drošībai ir jābūt, bet savādāk tas jānodrošina. Turklāt centralizētajos eksāmenos ir novērotāji, tad kāda loma ir viņiem?" pauda neizpratni arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

Organizēt skolas eksāmenus policistu klātbūtnē ir muļķīgi un nefektīvi, sarunā ar Sputnik Latvija norādīja pedagogs, Latvijas Krievu savienības locleklis Aleksandrs Livčaks.

"Bērniem pašlaik ir ļoti smagi: ilgstoša tālmācība, pēc tam eksāmeni, kuros jāievēro noteikti drošības pasākumi. Tas viss rada papildu spiedienu. Ja vēl to papildināt ar policijas klātbūtni, tur nekā laba nav," paskaidroja Livčaks.

Šāda situācija izveidojusies tāpēc, ka Latvijai jau vairāk nekā desmit gadus neizdodas atrisināt eksāmenu jautājumu noplūdes problēmas, atzīmēja pedagogs.

"Slikti, ka policija ir spiesta nodarboties ar tādām lietām. Nedomāju, ka likuma sargiem pietiks spēku un kvalifikācijas - policijas akadēmijās tomēr neapgūst pedagoģisko procesu. Šis pasākums ir visai muļķīgs un neefektīvs," norādīja Livčaks.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas skolotāji iebilst pret policiju eksāmenos

Viņš piebilda, ka uzskata par trolingu ierosinājumu likt policistiem stāvēt līdzās deputātiem. "Protams, deputātu novērošana ar policijas spēkiem neatbilst demokrātijas normām un politiskā procesa loģikai. Taču šis joks parāda, kādā līmenī Latvijas iedzīvotāji uzticas politiskajai sistēma," teica Livčaks.

Iepriekš Rīgas skolas 12.klases audzēkņi uzrakstīja vēstuli izglītības ministrei Ilgai Šuplinskai ar lūgumu atcelt centralizētos eksāmenus. Bērni pastāstīja, ka tālmācības dēļ viņiem nepietiek laika gatavoties, bet satraukums par eksāmeniem rada papildu stresu, tāpēc rezultāti varētu būs sliktāki, nekā citus gadus.

Iepriekš vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija ārkārtējās situācijas dēļ pieņēma lēmumu organizēt 12.klašu centralizētos eksāmenus īpašā formātā. Skolu pienākums ir nodrošināt divu metru attālumu starp audzēkļiem un dezinfekcijas līdzekļus, bet maskas tiks izmantotas pēc vēlēšanās.

Ливчак раскритиковал школьные экзамены под надзором полиции
Ziņu lente
0