Rinkēvičs: repatriācijas reisu vairs nebūs

© www.liepaja.lvСамолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic
Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ne visi Latvijas iedzīvotāji ārkārtējās situācijas režīma laikā spējuši atgriezties dzimtenē, taču drīzumā tiks atsākti komercreisi.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Jau līdz 15. jūnijam lielākā daļa Eiropas var kļūt par "brīvu ceļošanai", paziņoja TV3 intervijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Sākot no šodienas ir atcelta robežkontrole starp Latviju un Lietuvu. Jūnija vidū Eiropas Savienība pieņems savstarpēju lēmumu par robežu atvēršanu vai neatvēršanu trešo valstu pilsoņiem. Līdz tam brīdim ES ārējās robežas, visticamāk, paliks slēgtas.

Otrdien, 2. jūnijā, Latvijas valdība, visticamāk, apspriedīs iespēju atcelt prasību par pašizolāciju pēc ieceļošanas Latvijā ne tikai Lietuvas un Igaunijas, bet arī citu valstu iedzīvotājiem.

Самолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Izvietot visus ar divu metru distanci ir nereāli: Latvija prāto, kā atjaunot lidojumus

Taču Rinkēvičs atgādināja, ka kustības atjaunošanai starp valstīm bez sekojošas 14 dienu pašizolācijas Covid-19 saslimušo skaits izceļošanas valstī nedrīkst pārsniegt 15 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Pēc viņa teiktā, Latvijas iedzīvotājiem ir jāsaprot, ka valstu saraksta var strauji mainīties līdz ar Covid-19 situāciju, un obligātās pašizolācijas prasība var tikt atjaunota.

Tāpat ministrs atzīmēja, ka pašlaik par repatriācijas iespējām interesējas 87 Latvijas valstspiederīgie, no kuriem 15 atrodas Latīņamerikā, nedaudz virs 30 – Āzijā un Ziemeļamerikā. Repatriācijas reisu vairs nebūšot, jo pakāpeniski tiek atjaunoti komercreisi.

Iepriekš Rinkēvičs aicināja neuzskatīt Latvijā no ārzemēm atgriezušos repatriantus par ienaidniekiem. Viņš uzsvēra, ka nedrīkst automātiski rakstīt klāt diagnozi "koronavīruss" visiem, kas atgriezušies no ārvalstīm, un pavisam nepamatoti ir uzskatīt, ka viņi ierodas ar nolūku inficēt kādu Latvijā.

Ziņu lente
0