Latvijā par 100 eiro neko nenopirksi, apģērbu pirkām Krievijā: vīrieti šokējušas cenas

© Sputnik / Dinara NikiforovaБазарчик улицы Калнциема
Базарчик улицы Калнциема - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepirkties Pleskavā ir izdevīgāk nekā Latvijā, pat neskatoties uz brauciena izdevumiem: Latvijas iedzīvotājs pastāstīja, cik sāpīgi viņa ģimenes budžetu ietekmējusi slēgtā robeža ar Krieviju.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Intervijā radio Baltkom kāds Latvijas iedzīvotājs pastāstīja par negatīvajām sekām, ko nes sakaru trūkums ar Krieviju.

Глава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Latvija atver robežu ES un dažu citu valstu iedzīvotājiem

Karantīnas pasākumu dēļ slēgtā Latvijas un Krievijas robeža burtiski sagrāvusi viņa ģimenes budžetu. Radio klausītājs atzīmēja, ka Krievijā iepirkties ir izdevīgāk nekā Latvijā, pat neskatoties uz ceļam nepieciešamajiem izdevumiem.

Viņš pastāstīja, ka sieva sūdzas: Pleskavā par 100 eiro var nopirkt mēteli ar kažoka apkakli, bet Latvijā, pat interneta veikalā – varbūt tikai kleitu, tas arī viss. Tāda pati ir situācija arī ar apaviem.

Vēl vairāk, Latvijā ir tie paši zīmoli, kas atrodami Pleskavā, tikai nevienam nav ne jausmas, ka preces ražotas Krievijā. Vīrietis uzskata, ka visi vietējie ierēdņi Latvijā staigā uzvalkos, kas šūti Krievijā.

Tāpat klausītājs atzina, ka viņam trūkst braucienu uz Krieviju arī tāpēc, ka tur dzirdama krievu valoda, izkārtnes ir krievu valodā. Galu galā, tur viņš var paēst pīrāgus ar zivi un iedzert alu "Žiguļevskoje", kā arī, protams, pastaigāt pa Maskavu un Sanktpēterburgu.

"Nevaram ne sagaidīt, kad atvērs robežas," atklāja radio klausītājs.

Atgādināsim, ka Baltijas valstis jau 15. maijā atvēra iekšējās robežas. Tomēr epidemioloģiskā situācija vēl neļauj atvērt tās pilnībā. Pagaidām nav arī zināms, kad robežas atvērs Krievija, turklāt vēl nav ne runas par Eiropas Savienības ārējo robežu atvēršanu.

Patlaban robežas ir slēgtas no abām pusēm – gan Krievijā, gan Šengenas zonas valstīs. Viss būs atkarīgs no Covid-19 pandēmijas tālākās attīstības.

Ziņu lente
0