Zemessargi apgūs kaujas iemaņas Rīgas ielās: bez ieročiem

© LiepājaЗемессардзе
Земессардзе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien, 24. maijā, Latvijas zemessargi rīkos mācības tieši Rīgas ielās: pilsētas iedzīvotājus lūdz izturēties ar sapratni.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Pirmās Rīgas Zemessardzes brigādes mācības Rīgā notiks svētdien, 24. maijā, no plkst. 7:00 līdz pusdienlaikam, vēsta Bb.lv.

Pilsētas iedzīvotājus lūdz ar sapratni izturēties pret situāciju un iedrošina, ka zemessargi būs bez ieročiem un munīcijas.

Taču tiek norādīts, ka Zemessardzes karaspēku brigāde, kura ir Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) daļa, galvaspilsētā apgūs un stiprinās individuālās kaujas vadīšanas iemaņas.

Земессардзе - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija liks aizstāvēt valsti: zemessargiem par izvairīšanos draud cietums

Zemessargi pārvietosies gan kājnieku ierindā, gan ar transportu – pa koplietošanas ceļiem.

Rīdziniekus aicina ar sapratni izturēties pret mācībām, kuras notiks viņu pilsētas ielās.

Iepriekš Latvijas Aizsardzības ministrija prezentēja Nacionālās aizsardzības akadēmijas pasūtītās aģentūras "Latvijas fakti" veiktās aptaujas datus. Pētījuma temats – cik Latvijas iedzīvotāju nepieciešamības gadījumā ir gatavi nostāties dzimtenes aizsardzībā ar ieroci rokās?

Publicētie aptaujas rezultāti liecina, ka gadījumā, ja valsts teritorijai uzbruks bruņots pretinieks, tikai 31% respondentu pauda gatavību cīnīties pret iekarotājiem. Tas ir mazāk, nekā 2016. gadā, kad dzimteni ar ieroci rokās bija gatavi aizsargāt 33% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.

Daudz lielāks izrādījās cilvēku skaits, kuri kara gadījumā ir gatavi aizstāvēt valsti "nemilitārā veidā". Tātad mūsdienu ģeopolitikas kontekstā, atzīmēja pētījuma autori, mērķu sasniegšanai var tikt izmantoti "nemilitāri risinājumi" tiem uzdevumiem, kuri līdz šim tika risināti militārā veidā.

Ziņu lente
0