No 1. jūnija Latvijā tiks atļautas daudzas lietas: kādas tieši

© Foto : Rīgas DomeУчастники XXVI Вселатвийского праздника песни и XVI Праздника танца
Участники XXVI Вселатвийского праздника песни и XVI Праздника танца - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varēs mācīties klātienē, atkārtot dziesmas un dejas, kā arī profesionāli nodarboties ar sportu, tikai bezkontakta sportu.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Ceturtdien, 21. maijā, Latvijas valdības sēdē tika pieņemts lēmums par vairāku ierobežojumu atcelšanu, kas tika ieviesti Covid-19 izplatības novēršanas nolūkos, vēsta Mixnews.lv.

Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Vai Covid-19 var izplatīties ar ūdeni: Latvijas zinātnieki atskaitās par pētījumu

Saskaņā papildināto rīkojumu par ārkārtējo situāciju, no 1. jūnija Latvijā mīkstinās ierobežojumus mācībām klātienē, sporta treniņiem, radošo kolektīvu izmēģinājumiem.

Mācīties klātienē

Būs atļautas apmācības programmās pieaugušo iesaistei mūžizglītībā, pieaugušo profesionālās attīstības un neformālās izglītības programmās, kā arī interešu izglītībā.

Turklāt tiks atļauts kārtot klātienē centralizētos valsts eksāmenus, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmenus.

Bezkontakta trenēšanās

Tāpat valdība atļaus trenēties sportistiem no Latvijas pieaugušo izlasēm, olimpiešiem un paralimpiešiem, augstāko līgu komandu sportistiem, ja viņi strādā ar līgumu. Šeit ir viens "bet". Atļauja ir spēkā tikai bezkontakta sporta veidiem.

Mēģinājumi

Atļaus "trenēties" arī amatieru radošajiem kolektīviem. Tātad kori, folklora, deju, vokālie kolektīvi, kā arī muzikālie orķestri varēs atsākt mēģinājumus.

Taču tikai ar nosacījumu, ka tiek ievērota distance un epidemioloģiskie drošības pasākumi.

Vasaras nometne

Tāpat no 1. jūnija darbu varēs atjaunot vasaras nometnes.

Latvija tiks galā

Iepriekš Latvijas galvenais epidemiologs Jurijs Perevoščikovs, komentējot situāciju ar Covid-19 valstī, pauda pārliecību, ka, ja rudenī Latvijā sāksies otrais koronavīrusa vilnis, Latvija veiksmīgi tiks ar to galā – pieredze jau ir uzkrāta.

Perevoščikovs uzsvēra, ka pastāv situācijas kontroles, inficēšanās avotu atklāšanas shēmas, tādēļ tik liela uztraukuma nebūšot.

Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija
Pēc pieciem un desmit gadiem: ārsts par komplikācijām bezsimptomu Covid-19 gadījumā

Tāpat epidemiologs komentēja Baltijas valstu iekšējo robežu atvēršanas jautājumu. Viņaprāt, ar Covid-19 saslimušo skaita pieauguma risks šī iemesla dēļ nepalielināsies – visās Baltijas valstīs pašlaik ir līdzīga epidemioloģiskā situācija.

Visbiežāk saslimst personas, kuras vairāk nekā 15 minūtes kontaktējušas ar Covid-19 pārnēsātājiem. Visbiežāk tas notiek ģimenēs, darbā, pansionātos. Savukārt ceļotāji nav tik intensīvi iesaistīti kontaktos ar vietējiem iedzīvotājiem, atzīmēja Perevoščikovs.

Turklāt Perevoščikovs uzskata, ka tuvākajā perspektīvā varētu atjaunot satiksmi arī ar citām valstīm, kur ir zems Covid-19 izplatības līmenis un ir līdzīgi kontroles pasākumi.

Ziņu lente
0