Uz Londonu caur Minsku: Latvijas iedzīvotājus nekavē slēgtās robežas

© Sputnik / Виктор ТолочкоБоинг белорусской авиакомпании "Белавиа"
Боинг белорусской авиакомпании Белавиа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā un Baltkrievijā parādījies jauns peļņas avots – ceļotgribētāji tiek nogādāti līdz punktiem pierobežā un atpakaļ.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji atraduši iespēju nokļūt Lielbritānijā un atkal atgriezties, vēsta telekanāls TV3.

Aviosatiksme no Latvijas ar citam valstīm atjaunojas pakāpeniski – no 2020. gada 25. maija aviokompānija "airBaltic" atjaunos regulāros reisus no Rīgas uz Kminheni un Helsinkiem, bet no 1. jūnija no Latvijas galvaspilsētas atsāksies arī reisi uz Berlīni.

Багаж - Sputnik Latvija
Arodbiedrības: pēc robežu atvēršanas desmitiem tūkstošu cilvēku var pamest valsti

Tomēr noskaidrojies, ka jau tagad iespējams no Rīgas nokļūt Londonā. Lieta tāda, ka aviosatiksme starp Lielbritāniju un Baltkrieviju nav apstādināta, un latvijieši aktīvi izmanto Baltkrieviju kā tranzīta punktu. Facebook pat izveidota speciāla grupa, kuras apmeklētāji stāsta, kā nokārtot vīzu un kā nokļūt līdz Baltkrievijas-Latvijas robežpunktam Silenē.

Baltkrievu pasažieru pārvadātāji sapratuši, ka uzdūrušies "zelta dzīslai". Latviešus no Minskas lidostas līdz robežai pārvadā ne tikai taksometri, bet par organizēti autobusi.

Piemēram, 18. maijā no Minskas uz Latviju devas aptuveni 40 cilvēki, ieradušies no Londonas.

Sarosījušies arī pārvadātāji Latvijā – viņi piedāvā nogādāt pasažierus no Silenes jebkurā vietā Latvijā.

Izbraukšanas atļauja jāsaņem no Valsts robežsardzes priekšnieka. Ja pametat Latviju, jūs varat saņemt atļauju 24 stundu laikā, bet Baltkrievijas vīzu – divu stundu laikā. Sarežģītākais ir izdomāt, kā nokļūt līdz Minskas lidostai. Daži iedzīvotāji šiem mērķiem izmanto pat kravas automašīnas.

Ziņu lente
0