Neļauj vīrusam ceļot: Rīgas lidosta atsāk darbu

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažieri lūgti nēsāt maskas lidostas ēkā, regulāri dezinficēt rokas un ievērot distanci.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. No šīsdienas Rīgas lidosta atsāk reisus uz Viļņu, Tallinu, Oslo un Frankfurti, liecina informācija lidostas vietnē.

Vienlaikus darbu sāk drošības programma #NeļaujVīrusamCeļot, kas paredz pasākumu kompleksu ar mērķi pasargāt lidostas darbiniekus un droši apkalpot pasažierus, minimizējot Covid-19 izplatības riskus.

Programmas izstrādē lidosta konsultējās ar valsts veselības aprūpes iestādēm un ņēma vērā starptautisko aviācijas organizāciju ieteikumus.

"Tas, cik šie pasākumi būs efektīvi, ir atkarīgs arī no katra no mums – cik atbildīgi un rūpīgi pildīsim noteiktās prasības. Tāpēc aicinu – ceļosim paši, bet vīrusam ceļot neļausim!" aicina lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Baltijas valstis no 15. maija atjauno satiksmi starp valstīm, taču ir zināmi nosacījumi

Pasažieriem, izņemot bērnus vecumā līdz 7 gadiem, lidostas teritorijā jāizmanto aizsargmaskas. Arī ēkā atļauts ieiet tikai maskā, uzrādot iekāpšanas karti vai rezervācijas apstiprinājumu. Masku būs iespējams nopirkt pie lidostas ieejas un pie termināliem.

Pavadītāji un sagaidītāji varēs ieiet lidostā tikai gadījumā, ja pasažierim nepieciešama īpaša palīdzība. Šis lēmums pieņemts ar mērķi samazināt cilvēku skaitu ēkā.

Visā lidostas terminālī ir izvietoti 25 roku dezinfekcijas automāti, tostarp 20 no tiem - bezkontakta. Par nepieciešamību ievērot distance atgādinās atzīmes uz grīdām un krēsliem.

Pasažieriem, kuri vēlas izlidot no Rīgas vai ierasties Rīgā, vajadzīga atļauja iebraukšanai mērķa valstī, viņiem jābūt tās pilsoņiem, pastāvīgajiem iedzīvotājiem vai oficiālu darba atļauju saņēmušiem. Aviokompānija airBaltic aicina pārbaudīt savas tiesības uz ceļošanu kompetentās iestādēs pirms biļetes iegādes.

Ziņu lente
0