IeM: policijai ļoti vajadzīgi resursi, nāksies upurēt ēku apsardzi

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАвтомобили полиции в Риге
Автомобили полиции в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daļa ēku Rīgā un Jūrmalā paliks bez apsardzes – to paredz jaunie grozījumi, ko iesniegusi Iekšlietu ministrija.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Resursu trūkuma dēļ vairākas Ģenerālprokuratūras ēkas, kā arī Saeimas pārstāvniecības ēkas Jūrmalā un Rīgas ebreju kopienas ēkas paliks bez apsardzes, informēja Iekšlietu ministrija, vēsta jauns.lv.

Patlaban policija apsargā lielu skaitu objektu, piemēram, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centru, Eīgas ebreju kopienu Peitavas ielā, divas Saeimas ēkas Jūrmalā, Jūras ielā. 2020.gada janvārī minētos objektus apsargāja 44 cilvēki.

Девушка на остановке городского транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Policija piedraudēja ar naudas sodiem: lielākā daļa pasažieru transportā nepiesedz seju

Decembrī Valsts policijas Speciālo objektu apsardzes pārvaldē bija 122 vakantās vietas – 24% nepieciešamā personāla.

Minēto objektu pārvaldniekiem piedāvāts pārejas periods līdz 2020.gada novembrim, lai viņi varētu izvēlēties citu ēku apsardzes veidu.

Ieprieks vēstīts, ka policija sāk reidus ar mērķi fiksēt režīma pārkāpējus, kura noteikumi liek visiem pasažieriem sabiedriskajā transportā aizsegt muti un degunu – ar medicīnas masku vai, piemēram, šalli.

Iepriekš noteikumu pārkāpumus fiksēja kontrolieri, taču viņiem bija tiesības tikai brīdināt pilsoņus un izteikt mutisku piezīmi. Kad tika konstatēts aizsardzības līdzekļus nelietojošo pasažieru skaita pieaugums, tika pieņemts lēmums, ka sods par pārkāpumu varētu sasniegt no 10 līdz 2 tūkstošiem eiro un pārkāpumus fiksēs policisti.

Ziņu lente
0