Latvijā atvēra dabas takas un skatu laukumus

© Sputnik / Sergey MelkonovДеревянная Природная тропа вдоль речки Педеле в Валке уже нуждается в ремонте
Деревянная Природная тропа вдоль речки Педеле в Валке уже нуждается в ремонте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dabas aizsardzības pārvaldē aicina neatslābināties pat dodoties atpūtā, ievērot 2 metru distanci un nepieskarties margām.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Kopš vakardienas Latvijā apmeklētājiem atkal ir atvērtas dabas takas un skatu torņi, raksta Bb.lv ar atsauci uz Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārstāvi Maiju Rēnu.

Atgādināsim, ka vīrusa izplatības situācijas stabilizācijas fonā 7. maijā Latvijas valdība paziņoja par karantīnas pasākumu mīkstināšanu. No 13. maija tika atsākta lielākās daļas plānveida medicīnas pakalpojumu sniegšana. 23. aprīlī Ministru kabinets atbalstīja iespēju izmantot Latvijā ātros molekulāri bioloģiskos Covid-19 testus, kas ļautu slimnīcām saņemt analīžu rezultātus īsos termiņos, piemēram, gadījumos, kad pacientam ir nepieciešama steidzama operācija. Pašlaik šādi testi lielākoties ir pieejami Rīgas Austrumu slimnīcā, taču plānots, ka šonedēļ tos piegādās arī P. Stradiņa slimnīcai.

Вильнюсский университет, архивное фото - Sputnik Latvija
Par pirmajiem tūristiem Viļņas centrā kļuva Latvijas pilsoņi

Tiek ziņots, ka DAP pārvaldē atrodas 748 objekti – tās ir takas, skatu torņi, atpūtas laukumi un skatu stendi. Tie objekti, kuros nebija iespējams ievērot drošības pasākumus, kuri bija paredzēti Covid-19 izplatības novēršanai, uz laiku tika slēgti.

Atsevišķās vietās, kur dabas takas sašaurinās un cilvēkiem ir grūti ieturēt distanci, darbosies kustība tikai vienā virzienā. Tāpat informācijas stendos pastāvīgi tiks translēta informācija par piesardzības pasākumiem ar aicinājumu izvairīties no pieskaršanās margām un ievērot 2 metru distanci ar citiem apmeklētājiem.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar vakardienas vakara datiem, pasaulē bija reģistrēti vairāk nekā 4,6 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 310 tūkstoši nomira, izveseļojušies gandrīz 1,8 miljoni cilvēku.

Ziņu lente
0