Latvijas iedzīvotāji ķeras klāt sportam un pāriet uz mango: kādas ir populārākās preces

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasПрилавок с фруктами и овощами, архивное фото
Прилавок с фруктами и овощами, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ko ēd un ar ko nodarbojas Latvijas iedzīvotāji ārkārtējās situācijas apstākļos, palīdzēja noskaidrot tirdzniecības tīkla Maxima statistika.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Tirdzniecības tīkls Maxima apkopoja datus par pirkumiem savos veikalos, pateicoties kam kļuva skaidrs, kā Latvijas iedzīvotāji ir pielāgojušies dzīvei pašizolācijā, vēsta BВ.lv.

Populārākais ēdiens izrādījās svaigi dārzeņi un augļi. Latvijas iedzīvotāji izpērk banānus, ābolus, apelsīnus, kartupeļus, sīpolus.

Taču interesantākais ir tas, ka Latvijas iedzīvotājos pamodusies kāre pēc eksotikas, precīzāk sakot, pēc eksotiskiem augļiem. Nelētais mango tagad pārdodas divas reizes labāk. Pircēji sākuši pusotru reizi biežāk ņemt plūmes un vīnogas.

Сбор урожая картофеля - Sputnik Latvija
Tagad iedzīvotājiem liks strādāt – robežas slēgtas: EM ir pret viesstrādniekiem

Ne mazāk pieprasīta ir piena produkcija, sevišķi piens, biezpiena sieriņi un krējums.

Turklāt Latvijas iedzīvotāji pievērsuši uzmanību miltu izstrādājumiem – makaronu pārdošanas apjoms pieaudzis par 70%, un arī paši milti tiek pārdoti divreiz lielākā apmērā. Vairāk nekā 8 reizes pieaudzis vegāno konditorejas izstrādājumu pārdošanas apjoms.

Izklaides ziņā Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku sportam. Par populārākajām precēm ir kļuvušas hanteles, vingrošanas un jogas paklāji. Kopā ar sporta precēm pircēji bieži iegādājas klasisko šašliku komplektu – degmaisījumu, ogles un iesmus.

Agronomi-cienītāji neatpaliek: starp populārākajām precēm ir kapļi, lejkannas, agroplēve, dažādu garšaugu un dārzeņu sēklas, sīpolaugi un kūdras substrāti.

Iepriekš ziņots, ka Latvijā strauji popularizējusies produktu piegāde uz mājām. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, to cilvēku vidū, kas pasūta preces un pakalpojumus Internetā, vairāk nekā 18% pērk tiešsaistē arī pārtikas produktus. Taču esošajos apstākļos daudziem tas ir kļuvis par ierastu lietu.

Turklāt vidējais pircēja grozs agrāk svēra 25 kilogramus, bet tagad 40.

Ziņu lente
0