Masku režīms Latvijā: kas un kā kontrolēs pasažierus transportā

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге
Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdztekus masku nēsāšanas kontrolei sabiedriskajā valodā trīs valodās tiks translēta informācija par drošības pasākumu nozīmi pandēmijas apstākļos.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Medicīnas masku nēsāšanu transportā pārbaudīs kontrolieri, pie tam maršrutos izskanēs īpaša informācija latviešu, krievu un angļu valodās par individuālās aizsardzības pasākumu, distances ievērošanas un medicīnas masku nēsāšanas nozīmi, informēja sabiedriskā transporta pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme", vēsta Mixnews.lv.

Ja pasažieris nav uzlicis masku, kontrolieri palūgs to izdarīt, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Продажа медицинских масок в аптеках - Sputnik Latvija
Bez sejas: cik viegli cilvēkiem pastāvīgi būt maskā

Atgādināsim, ka Latvijā ieviestais ārkārtējās situācijas režīms, kura mērķis ir novērst koronavīrusa izplatību, pagarināts līdz 9. jūnijam, taču ar virkni mīkstinājumu.

Saskaņā ar Latvijas valdības lēmumu par pasākumu mīkstināšanu ārkārtējās situācijas laikā, tuvākajā laikā darbu varēs atsākt fitnesa centri, baseini un sporta zāles, taču ar distances ievērošanu starp cilvēkiem.

Pēc 12. maija būs atļauta pulcēšanās telpās un zem atklātas debess ne vairāk kā 25 cilvēkiem. Šāds pasākums telpās nevar ilgst vairāk nekā 3 stundas.

Sabiedriskajā transportā jānēsā sejas maskas. Kultūras, sporta un izklaides iestādes var strādāt no pl. 7:00 līdz 00:00.

Tāpat valdība ļaus sniegt tūrisma pakalpojumus braucieniem starp Baltijas valstīm – Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Ziņu lente
0