Covid-19 slimniekus vēlas apgredzenot? NBS piedāvā aproces pašizolācijā sēdošajiem

© AP Photo / Francois MoriКошка в окне жилого дома в Париже, Франция
Кошка в окне жилого дома в Париже, Франция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas studentu grupa jau ir izstrādājusi "gudrās" aproces, kuras tiek vilktas uz rokas un seko līdzi cilvēka veselības rādītājiem, kā arī spēj sekot līdzi viņa atrašanās vietai no nodot informāciju atbildīgajiem dienestiem.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) piedāvā izstrādāt priekš Covid-19 slimniekiem elektroniskās aproces modeli, tās izstrādi uzticēja Latvijas studentiem, raksta Lsm.lv.

Šāda aproce ļaus ne tikai sekot līdzi cilvēka vispārējam veselības stāvoklim, bet arī rādīs slimnieka atrašanās vietu atbildīgajiem dienestiem obligātās divu nedēļu pašizolācijas laikā.

Tiek ziņots, ka šādas aproces aptuvenā cena ir ap 32 eiro, tā ir atkārtoti lietojama un ar vienu uzlādes reizi pietiek 14 dienām.

Медицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Diennakts laikā slimnīcā ar Covid-19 nonākuši trīs cilvēki

Veselības ministrijā atzina, ka par šādu Latvijas armijas ieceri dzird pirmo reizi.

Studentu iniciatīvas grupa izveidoja tā saucamo CrisisLab platformu, kur saņem piedāvājumus un idejas attiecībā uz to, kā var cīnīties ar koronavīrusu. Ar vienu no šādām idejām arī vērsās NBS, lūdzot izstrādāt "gudro" aproci.

Projekta vadītāja Konstance Krūze pastāstīja, ka šāda aproce patiešām tiek izstrādāta, tai plānots pievienot arī asiņu oksigenācijas izmērīšanas raidītāju, jo ir zināms, ka, ja cilvēkam pasliktinās pašsajūta sakarā ar Covid-19, tad bieži vien tas notiek kopā ar oksigenācijas kritumu.

Tāpat Krūze atzīmēja, ka šādi projekti nevar tikt īstenoti bez valsts atbalsta, savukārt oficiāli pieteikumi studentu struktūrā pagaidām nav saņemti. NBS atteicās komentēt portālā CrisisLab publiskotās idejas. Tādēļ, kāds tieši liktenis sagaida "gudrās" aproces pašizolācijas monitoringam, pagaidām nav skaidrs.

Ziņu lente
0