Tiesājamos tagad varēs nogādāt tiesās

© Sputnik / Sergey MelkonovСуд Видземского предместья Риги
Суд Видземского предместья Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas tiesās ir uzkrājies neliels skaits neizskatīto lietu, taču kopumā tiesas ir strādājušas godprātīgi, uzskata tieslietu ministrs.

RĪGA, 8. maijs – Sputnik. Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšana ļaus Latvijas tiesām izskatīt vairāk krimināllietu, paziņoja Latvijas Radio tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Vakar Latvijas valdība pagarināja valstī spēkā esošo ārkārtējās situācijas režīmu līdz 9. jūnijam, tomēr mīkstināja dažus ierobežojumus: piemēram, pēc 12. maija vienlaikus varēs pulcēties līdz 25 cilvēkiem.

Pēc Bordāna sacītā, tas atvieglos tiesu darbu – piemēram, iepriekš ierobežojumu dēļ bija apgrūtināta apsūdzēto konvojēšana uz tiesu.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Ārkārtējās situācijas režīms Latvijā ir pagarināts līdz 9. jūnijam

Inficēšanās risku minimizēšanas nolūkos ārkārtējās situācijas režīma laikā klātienē tiesas sēdes notika tikai lietām, kas bija saistītas ar būtisku tiesību apspiešanu un objektīvu steidzīgumu (rīcībspējas atņemšana, bērnu tiesību aizsardzība un tml.). Iespēju robežās lietas tika skatītas videokonferenču režīmā vai arī tika atliktas.

Pēc Bordāna sacītā, ārkārtējās situācijas režīma laikā tiesas ir strādājušas godprātīgi. Tomēr ir radies neliels neizskatīto lietu uzkrājums. Vislabākā situācija ir ar administratīvo lietu izskatīšanu, nelielas problēmas radušās ar civillietām, taču visgrūtāk ir ar krimināllietām.

Ārkārtējās situācijas režīma laikā rajonu tiesās iesniegto lietu skaits samazinājies par 10%, apgabaltiesās – palielinājies par 5%, kas, pēc Bordāna domām, ir apliecinājums tam, ka pirmās instances tiesas turpina strādāt arī esošajos apstākļos.

Ziņu lente
0