Izvietot visus ar divu metru distanci ir nereāli: Latvija prāto, kā atjaunot lidojumus

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovСамолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига
Самолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms starptautisko pasažieru lidojumu atjaunošanas ir jāizstrādā vienoti noteikumi aviokompānijām un lidostām – cik bieži ir jāveic dezinfekcija, vai pasažieriem ir jāliek valkāt sejas maskas, kas būs ar sēdvietām, kāda distance ir jāievēro, paziņoja Māris Gorodcovs.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. ES valstis gatavojas starptautisko pasažieru lidojumu atjaunošanai un gaida no Eiropas Komisijas vienotu noteikumu izstrādi, paziņoja radio Baltkom ēterā Latvijas Civilās aviācijas aģentūras vadītājs Māris Gorodcovs.

Viņš paskaidroja, ka tas skar pasažieru sēdvietu dezinfekciju, pasažieru pienākumu atrasties lidmašīnā sejas maskās, vai ģimenes locekļi drīkst sēdēt blakus un daudzus citus jautājumus.

Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic izskaidroja starptautisko reisu atjaunošanas nosacījumus no 13. maija

"Tas attieksies arī uz lidostām," piebilda Gorodcovs. "Rīgas lidostā repatriācijas reisu laikā mēs centāmies uzturēt divu metru distancei, taču rinda izgāja ārpus termināļa ēkas. Tātad ir skaidrs, ka šo prasību nav iespējams izpildīt, vai arī apkalpot vienu lidojumu stundā. Citās valstīs tāda pati aina. Tādēļ ir svarīgi, lai visi pasākumi būtu vienoti visiem."

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri vienojās no 15. maija atvērt Baltijas iekšējās robežas. Pilsoņiem, kas ierodas Baltijā no citām valstīm saglabāsies divu nedēļu karantīna.

Pēc tam, kad Baltijas valstis atjaunos pārvietošanās brīvību savā starpā, nākotnē šai telpai varētu pievienoties Polija un Somija, paziņoja Latvijas prezidents Egils Levits.

Arī Latvijas Satiksmes ministrija strādā pie tā, lai 13. maijā bez ierobežojumiem atjaunotu starptautiskos gaisa un jūras pasažieru pārvadājumus, taču šāds lēmums valdībai vēl ir jāizskata.

Ziņu lente
0