Latvijā trūkst rezerves daļu, gaidiet zādzības: kādas automašīnas ir riska zonā

CC BY 2.0 / Beercha / Speed of lightМолодые люди в автомобиле
Молодые люди в автомобиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apdrošināšanas sabiedrības prognozē, ka, ņemot vērā grūtības ar rezerves daļu piegādi no ārvalstīm, nišu aizpildīs automašīnu zagļi, un biežāk tiks aizdzītas tādu marku automašīnas, kas agrāk nebija īpaši populāras.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Pārvietošanās ierobežojumu ieviešanas gaitā par 40% samazinājies automašīnu zādzību skaits, taču, domājams, kritums nebūs ilgs. Turklāt par 75% pieaudzis zādzību skaits no automašīnām, informēja apdrošināšanas sabiedrībā "BALTA", vēsta Baltic Course.

Zagļus tradicionāli interesē 2007. – 2011. gg. izlaistās BMW un AUDI marku automašīnas. Aizdzītās automašīnas visbiežāk tiek izjauktas, jo konkrēto modeļu detaļas tirgū ir ļoti pieprasītas.

Tomēr apdrošinātāju novērojumi liecina: pēc pārvietošanās ierobežojumu ieviešanas zādzību skaits krities. Laika posmā no 16. marta līdz 16. aprīlim aizdzītas tikai 2 BMW X5 un viena Volvo S80, paziņoja "BALTA". Salīdzinājumam: pērn šajā periodā bija aizdzītas piecas automašīnas. Toties ievērojami pieaudzis zādzību skaits no automašīnām – par 75%.

Вор - Sputnik Latvija
Viedoklis
Līdz ar koronavīrusu Baltijas valstīs var ienākt trakie 90.gadi

"Auto apzagšanas gadījumu pieaugums ir saistīts ar pārvietošanās ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā. Ir samazinājusies vai pat pilnīgi apstājusies auto nogādāšana Latvijā no citām valstīm, lai tās tālāk tiktu izjauktas detaļu iegūšanai. Līdz ar to lietoto rezerves daļu tirgus piedzīvo laikus, kad pieprasījums ir, bet piedāvājuma nav. Brīdī, kad rezerves daļu piegādes no ārzemēm ir apgrūtinātas, pastāv liela iespējamība, ka šo piegāžu radīto pārtraukumu aizpildīs auto zagļi," pastāstīja "BALTA" pārstāvis Kristaps Liecinieks.

Viņš brīdināja, ka tas varētu sagādāt pārsteigumu Latvijas autobraucējiem, jo paralēli tradicionāli zagtajām auto markām kā BMW, Toyota, Volkswagen, Audi un Mercedes-Benz zādzību skaits var palielināties arī attiecībā uz auto markām, kuras tradicionāli nav zagļu iecienītas.

Kristaps Liecinieks konstatēja, ka par to liecina iesniegumi par zādzībām no tādu modeļu auto kā Renault, Dacia, Citroen, Peugeot, Ford un Skoda.

Ziņu lente
0