Spridzekļa nav: iedzīvotājus aicina nekotrolējama drona medībās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Civilās aviācijas aģentūra apliecina, ka drons, kas zaudējis vadību 2. maijā, nav aprīkots ar spridzekļiem. Risku rada tikai nekontrolētais lidojums. Visi, kas to ieraudzīs, lūgti sniegt informāciju.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Virs Latvijas joprojām lidinās nekontrolējams bezpilota lidaparāts. Tas pazudis 2.maijā. Degvielas tam pietiks 90 stundām. Iedzīvotāji, kuri to pamanīs lūgti piezvanīt Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram.

Civilās aviācijas aģentūra brīdināja iedzīvotājus par nekotrolējamu bezpilota lidaparātu, kas varētu atrasties Bauskas un Ādažu apkaimē. CAA paskaidroja, ka 2. maijā kontrolēta lidojuma laikā tehnisku iemeslu dēļ atslēdzās bezpilota gaisa kuģa vadības sistēma. 3.maija rītā kontroli atjaunot nav izdevies, nav arī zināma tā pašreizējā atrašanās vieta. Ziņots, ka drona lidojuma augstums varētu sasniegt aptuveni 200 metrus.

​Lidaparāta izmēri ir 3,5m x 5,5m, svars – 26 kilogrami. Drona lidojuma ātrums ir aptuveni 70 km/stundā. Degvielas dronam pietiek aptuveni 90 stundu lidojumam

Iedzīvotājus, kuri ievēros dronu, aicina nekavējoties zvanīt Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram. CAA savā lapā Twitter atzīmēja, ka dronu var pamanīt arī pēc raksturīgās skaņas lidojuma laikā.

​Aģentūras pārstāvis Aivis Vincevs apliecināja, ka drons nav aprīkots ar spridzekļiem. Risku rada tikai nekotrolētais lidojums.

Par incidentu informēti glabšanas dienesti, Nacionālie bruņotie spēki un satiksmes ministrs.

Ziņu lente
0